La plataforma ‘Vivim l’escola de Vilada’ fa dissabte una xerrada sobre les escoles rurals

“L’experiència d’ensenyar i aprendre en una escola rural és singular per molts motius i són bons”. Amb aquesta premissa la plataforma ‘Vivim l’escola de Vilada‘ convida a conèixer, aquest dissabte 21 de febrer, la tasca de les escoles rurals en una xerrada al Pavelló de Suècia, a Berga. Ho ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Assumpta Duran, directora de la ZER Berguedà Centre que ha assegurat que: “Cada vegada som menys nens i volem donar a conèixer el treball que fem i per què és positiu de moltes maneres”.

L’acte es farà aquest dissabte, 21 de febrer, a 2/4 de 6 de la tarda a Berga. I serà una sessió per donar a conèixer el món de les escoles rurals i presentar els avantatges i el funcionament dels centres educatius de pobles petits, també amb la intenció d’atraure possibles famílies que vegin els avantatges de formar-ne part.

Hi parlarà la mateixa Assumpta Duran; però també hi participarà l’exalumna de l’escola de Vilada, Iacma Monterde, que en l’actualitat és periodista de TV3, així com Mar Gotarda, vocal d’escoles rurals de la federació d’associacions de pares. “Intentarem desgranar-los i analitzar des del punt de vista del que s’ensenya i del que s’aprèn com és la vivència en aquesta tipologia d’escoles”, ha dit Duran.

També ha parlat del fet que en escoles petites sigui possible el contacte entre infants de diverses edats de manera directa, sense desatendre les necessitats de cadascú però amb una interacció “que els enriqueix molt”, ha puntualitzat Assumpta Duran. Al ZER Berguedà Centre en l’actualitat, tenen 9 alumnes a Vilada i 18 a Borredà. Unes xifres que, de moment, es mantenen. Però que Duran no oblida que sempre tendeixen a anar a la baixa “i més en aquests temps de crisi, en què molts pares han hagut de marxar a llocs més grans, perquè en municipis petits encara és més difícil trobar feina”.

La conferència vol ser oberta al públic per compartir experiències i expressar dubtes. “Hi ha pares que veuen les escoles petites amb recel però el treball que s’hi fa és realment important, volem poder resoldre les qüestions que qualsevol pugui tenir al respecte”, ha conclòs Assumpta Duran.

X