El govern de Berga obre expedient a l’empresa que renova les voreres del passeig de la Indústria per abocar runes en un torrent

L’equip de govern de Berga (CiU) ha obert un expedient a l’empresa que fa les obres al Vall (Passeig de la Indústria) després que aquesta hagi abocat les runes d’aquests treballs en un torrent sec situat sota l’hospital comarcal. A la zona, entre una esplanada que fa d’aparcament al centre hospitalari i la residència Nostra Senyora de Queralt, s’hi han abocat graves, parts de voreres velles i restes d’asfalt que les empreses adjudicatàries d’aquesta obra, una UTE formada per Elèctrica del Cadí i Beravi, treien dels treballs realitzats al Vall.

Vicenç Casafont, responsable de BRG Progrés, ens local que es va encarregar de l’adjudicació de l’obra, explica que des de l’Ajuntament i BRG Progrés ja s’ha demanat als responsables d’aquestes empreses que portin aquestes runes a un abocador controlat, i ahir a la tarda es van treure. De fet, comenta que en el projecte ja hi ha una partida econòmica específica per a la gestió legal dels residus generats.

Diversos ciutadans són els que van advertir de la situació al consistori, que ha demanat explicacions a les empreses. Els responsables d’aquests treballs  s’han defensat explicant que havien llençat la runa en aquest punt de manera provisional i amb autorització dels propietaris dels terrenys. Tot i això, Vicenç Casafont admet que aquest no és en cap cas el procediment que calia seguir.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Berga van fer ahir inspeccions a peu de terreny i el consistori ha iniciat l’obertura d’un expedient informatiu. Tot i que l’empresa ja va treure ahir a la tarda les les restes que havia abocat al torrent de Santa Eulàlia, avui un nou equip de tècnics revisaran la zona.

L’obra costa 241.880 euros i ja ha estat abans polèmica per la poca antelació amb què el consistori va avisar als veïns de la seva realització.

Queixes veïnals i dels comerciants del Vall

Les obres a les voreres del Vall (entre la plaça Viladomat i el carrer Lluís Millet) van començar la setmana pasada i ho van fer sense massa entusiasme per part dels comerciants i veïns del Passeig de la Indústria. Es queixen de manca d’informació per part de l’Ajuntament. Així ho van expressar al ple els regidors de la CUP i els no adscrits, a l’oposició.

La regidora no adscrita Ermínia Altarriba va dir que “hi ha malestar perquè no s’ha informat bé als comerciants”. També va posar sobre la taula la qüestió de si “calia fer ara, en aquesta època, aquestes obres?”. I es va interessar per l’impacte econòmic que aquesta actuació tindrà sobre el comerç, així com la seguretat viària. Qüestions, va dir el regidor de Seguretat i Mobilitat, Ramon Bajona, “que quedaran garantides un cop acabades les obres”, que contemplen una plataforma única (al mateix nivell vianants i vehicles).