Plaques Solars Tecniber

Gironella, Societat

La mestra d’una llar d’infants de Gironella que presumptament va maltractar dos nens d’1 any s’enfronta a quatre anys de presó

La fiscalia demana quatre anys de presó per a l’acusada d’haver maltractat dos nens d’un any en una llar d’infants de Gironella. Els fets van passar a finals de l’any 2011 a l’Escola Anunciata, quan Esther S.B., que feia 18 anys que treballava al centre, hauria tancat un infant dins d’un sac per fer-lo dormir i fet empassar menjar a la força a un altre.

El fiscal també demana cinc mesos i quinze dies de presó per a una companya de l’acusada, Montserrat G.C., ja que considera que no va adoptar cap decisió per evitar el comportament vexatori de la denunciada tot i haver presenciat un dels casos. A més, el ministeri demana per a totes dues la inhabilitació especial per a l’exercici de la professió durant el temps de condemna.

El Penal número 1 de Manresa jutjarà el proper 16 de març l’acusada de maltractar dos nens a la llar d’infants Escola Anunciata de Gironella i una companya seva que, segons l’escrit del fiscal, va veure com es produïen els maltractaments en un dels casos, però no va fer res per evitar-ho.

Els fets van tenir lloc el mes de novembre del 2011, quan segons el fiscal, l’acusada Esther S.B. va tirar a terra de forma violenta un alumne del centre de tan sols un any d’edat i el va immobilitzar de braços i cames obligant-lo a empassar menjar. Uns dies més tard, va introduir un altre infant del centre -també d’un any d’edat- en un sac de dormir en posició inversa a l’habitual, amb el cap al lloc dels peus, i el va immobilitzar al seu interior per fer-lo dormir. Aquests últims fets van ser presenciats per la companya Montserrat G.C., que no va adoptar cap decisió per evitar el comportament vexatori respecte l’infant.

El fiscal considera Esther S.B. autora de dos delictes contra la integritat moral i li demana quatre anys de presó, mentre que considera Montserrat G.C. còmplice d’un dels delictes i en demana cinc mesos i quinze dies. A més, per a totes dues, reclama la inhabilitació especial per a l’exercici de la professió durant el temps de condemna.

Pel que fa a la responsabilitat civil, el fiscal demana que Esther S.B. indemnitzi els pares dels dos alumnes amb 4.000 euros cadascun i Montserrat G.C. haurà d’indemnitzar amb la mateixa quantitat els pares de l’alumne a qui va veure maltractar. En cas de no fer-ho, el fiscal considera que l’Escola Anunciata de Gironella haurà de respondre com a responsable civil subsidiària. En el moment dels fets, el centre va expulsar la mestra acusada, que feia 18 anys que hi treballava.

Llar d'infants Maltractaments Mestra

Comentaris