Resultats esportius del cap de setmana al Berguedà

FUTBOL

Primera Catalana – Grup 1

La Unió Esportiva Avià ha aconseguit una nova victòria a casa davant la Jonquera per un ajustat 0 a 1.

Partit dominat de principi a fi per un Avià que tot i tenir la possessió de la pilota va topar amb un rival força sòlid darrera. A la primera meitat, els avianesos Pau i Gerard van obligar a José a intervenir en dues ocasions, mentre que els jonquerencs amb prou feines van passar del mig del camp.

A la represa, la Jonquera va equilibrar una mica més la possessió però l’Avià seguia mostrant-se superior. Malgrat tot, el gol de la victòria no va arribar fins al minut 89 de partit, quan Uri, que havia entrat a la segona meitat, va rebre d’esquenes i va utilitzar l’esperó com a recurs per superar a José per baix i donar els tres punts a l’Avià.

Amb aquesta victòria, l’Avià incrementa la seva ratxa de bons resultats i suma 10 partits consecutius sense conèixer la derrota. A més a més, els avianesos se situen quarts, a només 1 punt del segon classificat i a 5 del Granollers, que segueix líder.

De cara al cap de setmana vinent, desplaçament important per l’Avià, que jugarà al camp del Sants. Els barcelonins són ara mateix vuitens, amb 33 punts, i es troben en un bon moment de forma després de sumar 10 dels últims quinze punts possibles.

Consulta els resultats i classificacions de 1a Catalana

Segona Catalana – Grup 4

L’Atlètic Gironella ha perdut al camp del Cardedeu per 3 a 2.

En una primera meitat força travada, el Cardedeu va aprofitar un golàs des de la frontal al minut 29 i una desafortunat gol en pròpia porteria del Gironella per posar el 2 a 0 abans del descans.

A la represa, el Gironella va començar a dominar davant un Cardedeu més conservador que va dedicar-se a defensar el marcador. Malgrat tot, al minut 49 i a la sortida d’un córner, els vallesans van poder fer el 3 a 0, posant molt difícils les coses al Gironella. Malgrat tot, els de Xavi Posas no es van rendir i immediatament van retallar distàncies amb un gol de Vilalta. Els gironellencs ho van intentar fins al final però només van poder acostar-se amb el 3 a 2 amb un gol al minut 89 de penal.

La derrota és la segona consecutiva d’un Gironella que baixa fins la 6a posició, amb 36 punts, i que veu com els dos primers classificats s’allunyen significativament. El Tona, que és líder, se situa 13 punts per sobre dels gironellencs, mentre que la Penya San Pedro, que és segona, ja és a 8 punts dels del Berguedà.

El cap de setmana vinent, el Gironella intentarà sortir d’aquesta mala ratxa amb la visita del Caldes de Montbui, que a aquestes alçades és 10è, amb 30 punts.

Consulta els resultats i classificacions de 2a catalana

Tercera i Quarta Catalana

Les classificacions de tercera i quarta catalana les podeu consultar a 3a catalana i 4a catalana.

FUTBOL SALA

Equip femení, Primera Divisió

El Futbol Sala Femení Gironella ha aconseguit una victòria vital per assolir la permanència davant el Majadahonda per 4 a 3.

A la primera part, tots dos equips van protagonitzar un joc basat en el desgast físic i la pressió al rival, fent així que les ocasions de gol fossin escasses. Malgrat tot, el Gironella va ser capaç d’avançar-se al minut 6, amb un llançament de penal transformat per Anna Costa. Amb aquest resultat va arribar-se al descans.

A la represa, el Gironella va sortir decidit a encarrilar el partit i va aconseguir augmentar el seu avantatge en el marcador en només 3 minuts. Primer va ser Anna Costa qui de jugada personal va fer el segon al minut 21, mentre que només 2 minuts més tard, Berta Ramos va posar el 3 a 0 al marcador en una ràpida acció de contracop.

El 3 a 0 semblava posar les coses molt de cara a les gironellenques però el Majadahonda no va rendir-se i Marta Rodríguez, quan encara restaven 15 minuts pel final, va aconseguir retallar distàncies. En aquest moment, les madrilenyes van tenir opcions d’acostar-se encara més en el marcador però un bon xut d’Anna Costa va suposar el 4 a 1, tot confirmant el hattrick de la catalana just abans d’arribar a l’equador del segon temps. El 4 a 1 posava el partit molt costa amunt per un Majadahonda que no va tenir més remei que llançar-se a l’atac. Sigui com sigui, l’estratègia els va funcionar i és que en menys d’un minut, un gol de Marta Rodríguez i un altre d’Elena Mateo van posar el 4 a 3 el marcador, donant així emoció al tram final de partit.

En els darrers minuts, el Gironella va dedicar-se a defensar el resultat, mentre que el Majadahonda va lluitar fins l’últim segon per un empat que no va arribar.

Amb el 4 a 3 final, el Gironella s’acosta a les places que garanteixen la permanència. De fet, el conjunt del Berguedà ja és 14è, amb 14 punts, i, tot i estar encara en places de descens, suma els mateixos punts que el Lacturale, que seria el primer equip que se salvaria.

Pel que fa al proper cap de setmana, el Gironella intentarà sortir d’una vegada per totes de la zona de descens. Les gironellenques s’enfrontaran al Poio Pescamar, actual 10è classificat, amb 24 punts.

Consulta els resultats i classificacions del futbol sala femení

BÀSQUET

Primera Catalana – Grup 2

El Bàsquet Berga ha perdut a la pista del Collblanc-Torrassa “B” per 76 a 59.

Amb aquesta derrota, el conjunt berguedà baixa fins la 15a posició i té cada vegada més difícil la permanència a la categoria. A aquestes alçades, el balanç del Berga és de 4 victòries i 17 derrotes.

De cara a la propera jornada, els berguedans rebran al Club Bàsquet Vilatorrada, actual 10è classificat amb un balanç de 10 victòries i 11 derrotes, en una bona oportunitat per retrobar-se amb la victòria.

X