L’obra del pintor Esteve Amills, de Borredà, s’exposa a Madrid i es podrà veure també a Berga a partir del 20 de març

Esteve Amills, pintor establert a Borredà, ha participat el passat mes de febrer a l’exposició Madrid Arco, la Fira Internacional d’Art Contemporani de la capital estatal, en què hi han assistit fins a 218 galeries, 11 de les quals catalanes; i en la qual es dóna protagonisme a diferents disciplines, des de la pintura fins a l’escultura o el gravat. Paral·lelament, Amills també ha exposat recentment a la mostra ‘Artists in the World’ a Barcelona, que s’ha pogut veure fins el dissabte 28 de febrer a la capital catalana.

Esteve Amills que viu a Borredà porta molts anys pintant i ha exposat ja, de fet, a ciutats com a Florida, Estats Units, Nova York o Roma. “Pràcticament, pels cinc continents”, explica. La seva pintura, vestida de geometries, està configurada per més d’un miler de quadres que ha elaborat durant dècades de dedicació. També ha exposat diverses vegades a Itàlia, on preveu tornar enguany. “Potser he exposat tantes vegades a Itàlia com a Barcelona, Berga i Madrid junts”, relata. La seva obra s’ha pogut gaudir, de fet, molts anys a Florència.

De moment, la seva propera exposició serà a la ciutat de Berga, a la Duana. Els seus quadres podran veure’s a partir del dia 20 de març, dia en què s’inaugurarà la mostra, i fins a final d’abril. “No hi caben gaires quadres pel format gran de les pintures que faig, però ja estic immers en el procés de selecció dels 10 o 12 quadres que hi portaré”, relata.

D’altra banda, també preveu exposar a Torí, a Itàlia, just després dels mesos d’estiu.

Amills confessa que, per un artista que porta anys pintant i exposant, adaptar-se a la demanda de les noves tecnologies, és complex. I defensa, per contra de mostrar l’art a través d’Internet, la importància de les exposicions i dels museus per seguir presentant les obres dels artistes en un ambient únic: “amb un ambient de silenci, gairebé d’institució, com si s’entrés en una església”.