La Taula de Nova Ciutadania i els mitjans de comunicació locals s’uneixen per donar a conèixer experiències de cohesió social a Berga

Aquesta setmana s’ha fet a l’Ajuntament de Berga la tercera sessió de la Taula de Nova Ciutadania, l’espai de participació del consistori berguedà, compost voluntàriament per entitats i associacions de col·lectius immigrants, agents socials i pels grups municipals; amb l’objectiu de fomentar un espai de treball de polítiques migratòries de la ciutat. En aquest sentit, el punt central d’aquesta tercera jornada ha estat la presentació, als membres de la Taula, del projecte ‘L’Avui fa el Demà’, una aposta sorgida a la darrera sessió, en què els mateixos membres van apuntar la necessitat de destinar “més esforços a explicar les experiències de cohesió social que s’estan duent a terme” amb l’objectiu de fer arribar amb més força la realitat a la ciutadania.

Així, seguint aquesta petició i en la línia de poder comptar amb la col·laboració dels mitjans de comunicació per acomplir l’objectiu d’una millor difusió; des de l’àrea d’Immigració i Comunicació de l’Ajuntament de Berga, es va traslladar la proposta als mitjans locals, que no només – han relatat des del consistori – van acceptar “de bon grat la proposta”, sinó que “la van rebre amb molt bons ulls”, conscients que “habitualment, temes com els plantejats queden – per la rutina del dia a dia – en un segon pla; malgrat que són d’una importància cabdal per avançar cap a una societat més forta i cohesionada”.

Tertúlia sobre la normalització del català a Ràdio Berga

Així, aquest dimecres els mitjans que han estat treballant en el què s’ha anomenat ‘L’Avui fa el Demà’, han exposat, als membres de la Taula, la feina que fa setmanes que estan elaborant per tal de validar-la i poder-la publicar durant el mes de març, emmarcada dins el projecte ‘+Solidaritat’. Una iniciativa que ha estat molt ben valorada per part dels i les membres de la Taula de Nova Ciutadania i que es posarà en marxa avui mateix a mans de l’Ajuntament de Berga.

D’aquesta manera, el consistori berguedà, com a impulsor d’aquest treball conjunt amb els mitjans de comunicació locals, ha publicat ja el testimoni de la Roser Casals, una de les participants a tallers de cuina del món que s’havien dut a terme per l’Ajuntament.

I al llarg del mes de març, amb diferents treballs, s’hi aniran sumant els mitjans de comunicació de la ciutat i la comarca. A Ràdio Berga el dilluns 16 de març, es farà una tertúlia amb les professores del Consorci per a la Normalització Lingüística, i amb participants tant del programa ‘Voluntariat per la Llengua’ com de les classes de català.

X