El Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola allargarà fins al maig la seva segona programació teatral

Un any més, el Teatre d’Esplai de l’Ametlla de Merola, seguirà programant activitat cultural en aquesta petita població del Berguedà. L’Associació Cultural Esplai, entitat que gestiona el teatre, vol fer d’aquesta sala un punt de trobada cultural obert a tothom amb l’oferta de diferents espectacles teatrals de diversos formats i pensats per a tot tipus de públic.

L’esperit d’enguany és el mateix, intentar combinar grups locals o forans vinguts del món amateur amb altres formats teatrals de companyies o artistes més coneguts. Gràcies a la vinculació de l’Associació Cultural Esplai amb la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Teatre Esplai forma part de la xarxa d’espais escènics amateurs de l’’Espai A’, d’on es poden escollir diferents produccions amateurs de Catalunya per programar als espais vinculats a la xarxa. Tot i això, tampoc es vol perdre de vista el vessant més professional del món del teatre i es creu oportú programar també espectacles de renom o fets per a actors d’una notable coneixença per al públic en general, i aquest any seran en Peyu amb l’espectacle ‘Planeta I-Neptú’ i ‘Idiota’ de Jordi Casanovas amb Anna Sahun i Ramon Madaula.

La compra d’entrades per a qualsevol dels espectacles es pot fer de manera anticipada a www.ametllademerola.cat o el mateix dia a la guixeta del teatre. Totes les entrades seran numerades i aquest any s’ha estrenat el format d’abonament. N’hi havia de dos tipus: un que era per als tres espectacles de l’Espai A – el primer dels quals ja va pujar a l’escenari el passat cap de setmana – i un altre, al que encara es pot accedir, per a la suma dels espectacles d’en Peyu i ‘Idiota’.

Per a més informació o per qualsevol altra mena de consulta, l’entitat té un telèfon habilitat que és el 686278836 o es pot enviar un mail a cau@ametllademerola.cat.

Petició per a l’adequació del teatre

A propòsit del cicle de teatre d’aquest proper trimestre, Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat han parlat amb un dels responsables de l’Associació Cultural l’Espai, Ruben Victòria, que ha recordat per antena que a aquest espai teatral encara li cal una inversió important.  Les primeres obres d’adequació de l’equipament es van fer però no estan acabades i hi falta, per exemple, el pati de butaques. “Estem plantejant-nos fer una iniciativa que ja vam fer l’any passat, de convidar a botiguers, membres d’associacions i veïns de les comarques del Berguedà i del Bages a portar una cadira al teatre, per fer visible que a platea encara no hi ha butaques”, ha dit Victòria. Ruben Victòria ha explicat que entenen que, amb la crisi, no hi hagi diners per tot, però s’ha mostrat convençut que “les diferents administracions públiques hi podrien intentar fer més”.

La programació pels mesos de març, abril i maig serà la següent:

– 14/03 a les 22:00 hores, ‘Planeta I-Neptú’ amb Peyu.

– 28/03 a les 19:00 hores, ‘Quan el mal ve d’Almansa’ amb l’Esbart Dansaire de Mollet.

– 12/04 a les 19:00 hores, ‘Idiota’ amb Anna Sahun i Ramon Madaula.

– 19/04 a les 19:00 hores, ‘Vaixells de paper’ amb la Rondalla Puiggraciós.

– 25/04 a les 21:30 hores, ‘El delegat’ amb el Grup Escènic Juvenil Teatre Esplai.

– 31/05 a les 19:00 hores, ‘Artús i els seus homes’ amb In Bocca al Lupo.

 

X