La fibra òptica arribarà enguany a Berga però no a la resta de la comarca, després que Telefónica n’hagi retallat el desplegament

La fibra òptica serà una realitat a la ciutat de Berga aquest 2015. De moment, però, la seva estesa no està prevista a la resta de la comarca ja que, a més, la companyia Telefónica ha decidit retallar enguany un 35% del previst en el desplegament a tot l’estat de la nova xarxa de cable de fibra òptica, després d’una proposta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que si s’apliqués obligaria a la companyia a compartir la seva xarxa amb altres operadors a diverses ciutats de l’estat espanyol.

En concret, si es fes efectiva la proposta de la CNMC, Telefónica estaria obligada a compartir la seva infraestructura de xarxa amb altres operadores en tot el territori estatal excepte en nou municipis.

Telefònica hauria decidit retallar de forma cautelar, així, i fins que no s’aclareixi la normativa, el 35% el desplegament de la seva nova xarxa de fibra òptica enguany i reduir dos milions el nombre de llars a les quals arribarà aquesta infraestructura de banda ampla ultraràpida el 2015.

Treballs de Vodafone a Gironella

A Gironella, l’empresa OVERON de telecomunicacions ha realitzat, per encàrrec de Vodafone, els treballs de connexió de la fibra òptica des de la C-16 fins a la central de Telefònica que està a Cal Bassacs però, de moment, aquest servei no arribarà als usuaris.

És una actuació que, de moment, “no està pensada per a què la fibra òptica arribi al client final”. Es tractaria, segons han explicat fonts de la companyia Vodafone a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, “d’un tema intern de xarxa troncal, de proveir de fibra òptica una instal·lació pensada per comunicar les estacions base i les antenes de la companyia entre sí i, així mateix, connectar a aquesta velocitat més ràpida aquestes antenes amb els centres de dades propis”.

FOTO: Actuació duta a terme a Gironella per l’empresa OVERON. AUTOR: Ricard Codina

X