Berga, Societat

L’Ajuntament de Berga posa al servei de la ciutadania un estudi sociodemogràfic de la població al municipi

L’Ajuntament de Berga ha fet públic, aquest dimecres, l’estudi sociodemogràfic de la població del municipi, fet per la Diputació de Barcelona amb data d’agost de 2014. El document fa una radiografia de Berga en xifres totals, així com dels factors que incideixen en la seva dinàmica demogràfica, com ara els naixement, les defuncions o el moviment natural i els moviments migratoris. Com a dades destacables de l’estudi cal subratllar la tendència a la disminució de la població des de l’any 2009. Actualment la població total del municipi és de 16.459 persones, mentre que al 2009 era de 17.151. Berga perd, doncs, població; tal i com us informàvem des de Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat en un article que analitzava la demografia de la població de la comarca, el passat gener.

El document explica que, tot i que han immigrat des de la província de Barcelona més persones de les que han emigrat des del municipi, aquest descens de població es deu, bàsicament, als moviments migratoris de persones de nacionalitat estrangera. I és que segons el mateix estudi, l’any 2009 la població estrangera se situava al 16,36% mentre que la xifra actual és del 12%.

Pel que fa la composició de la població, totes les nacionalitats han augmentat la mitjana d’edat, però la més veterana és, sens dubte, la que consta com de nacionalitat espanyola, ja que la població de nacionalitat estrangera té molt poca població pel que fa a persones grans.

L’estudi sociodemogràfic complet, que l’àrea d’Immigració de l’Ajuntament de Berga va encarregar en el seu moment de manera gratuïta a la Diputació de Barcelona per tal de poder disposar d’aquestes dades d’interès per a la tasca diària de l’àrea, es pot consultar clicant aquí.

Dades demogràfiques Descens poblacional Emigració Immigració Persones emigrades Població de Berga

Estic amb tu

Comentaris