Berga, Societat

L’Ajuntament de Berga renova la senyalització de l’itinerari ‘Un Tomb per Berga’

L’Ajuntament de Berga renova la senyalització de l’itinerari ‘Un Tomb per Berga’

A partir d’avui ja es pot començar a veure a diferents punts de la ciutat la nova senyalització de la ruta ‘Un tomb per Berga’, que pretén, a través d’un recorregut circular bàsicament pel barri antic de la ciutat, donar a conèixer als i a les visitants, a través de diferents plafons, aquesta part de Berga i fer-los arribar una idea de la seva història i de les característiques urbanístiques i arquitectòniques de la mateixa.

Amb aquesta voluntat, des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Berga s’ha apostat per renovar la ruta ja existent; ja que amb el pas dels anys molts dels plafons s’havien fet malbé i fins i tot, alguns ja no hi eren. La nova senyalització, creada pel dissenyador berguedà Salvador Vinyes amb l’ajuda de Sílvia Massana, pretén ser més gràfica que l’anterior, pensada sobretot per al públic familiar, en la que tots els plafons incorporen una il·lustració que va acompanyada de text.

En aquest sentit, s’ha optat per la reducció del text de cada plafó, amb l’objectiu que aquest no sigui tan dens i que, qui vulgui ampliar la informació, pugui fer-ho a través de la web de Turisme, a la qual es pot arribar directament a través dels codis QR incorporats en cadascun dels plafons, de manera que també es potenciarà el mateix web.

Una de les novetats que inclou la nova ruta és la senyalització d’alguns punts de pujada al Santuari de Queralt, recurs amb la denominació de Destinació Turística Familiar.

El cost total de la renovació de l’itinerari ‘Un Tomb per Berga’, que inclou l’elaboració de les plaques, els adhesius, la instal·lació, el disseny, i les il·lustracions de Salvador Vinyes, és d’uns 6.000€, que han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Destinació Turística Familiar Itinerari Salvador Vinyes Turisme Un Tomb per Berga

Estic amb tu

Comentaris