Els Castellers de Berga fan un bon inici de temporada a Gironella

Els Castellers de Berga han encetat ja la nova temporada de castells aquest diumenge 22 de març, a Gironella, dins els actes de la Fira de Sant Josep. Tot i la pluja del cap de setmana, diumenge al migdia hi va haver una treva en el temps que va permetre que la diada castellera transcorregués al lloc i a l’hora en què estava prevista. I que, a més, va deixar que la colla de la ciutat de Berga pogués mostrar-hi la seva solidesa tècnica. Ho ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, el president de la colla, Xavi Torrabadella, per qui el fet de començar amb el 3 i el 4 de 7 demostra que estan en un “molt bon moment de forma”; que es proposen, això sí, superar a mesura que avanci la temporada.

Els Castellers de Berga van començar, de fet, la diada a Gironella amb dos pilar de 4. Seguidament hi van descarregar el 3 i el 4 de 7 i un 4 de 6 amb agulla, com a tercer castell. Per tancar l’actuació, un pilar de 5 i dos pilars de 4 més. “Molt bon inici descarregant els dos castells de 7 pisos amb solvència que ens fan encarar les properes setmanes amb optimisme”, ha reiterat Torrabadella.

Els van acompanyar els Sagals d’Osona que també van signar una molt bona actuació descarregant el 3 de 7, 5 de 7 i 4 de 7. Els d’Osona tenen la vista posada a l’actuació del proper cap de setmana, al Mercat del Ram de Vic, on tenen pensat encarar els primers castells de 8 pisos de la temporada.

 

Pel que fa la colla de Berga han explicat que continuen assajant, amb la vista posada al proper mes d’abril en què realitzaran tres actuacions: a Barcelona, Navàs i Guissona. La propera actuació serà diumenge 12 d’abril al Portal de l’Àngel, a Barcelona. Hi comparteixen diada amb dues de les millors colles del país: Minyons de Terrassa i Castellers de Barcelona.

FOTO: Actuació a Gironella, el passat cap de setmana. AUTOR: Anna E. Puig / Castellers de Berga

X