Berga, Societat

L’edifici de la Secció d’Institut Serra de Noet començarà a construir-se a finals del 2015 o principis del 2016

L’edifici de la Secció d’Institut Serra de Noet començarà a construir-se a finals del 2015 o principis del 2016

“Ahir vam tenir la grata notícia que s’ha pres l’acord de govern per a què el Serra de Noet sigui una realitat, per a què es construeixi ja el nou edifici”. Eren les paraules de l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, davant de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en plena presentació del Conservatori de música dels Pirineus, aquest dissabte. La frase del batlle no passava desapercebuda ja que Berga espera des de fa més de vuit anys la construcció d’aquest nou centre de secundària públic. La Secció d’Institut (SI) Serra de Noet de Berga va obrir portes l’any 2006, i avui dia continua funcionant amb mòduls prefabricats i sense el reclamat edifici.

El març del 2013 el Parlament de Catalunya va aprovar fins i tot una resolució per agilitzar els tràmits de la construcció del nou immoble, però se seguia esperant un pas en ferm. Després d’anys d’espera, ara sí, el Govern català ha acordat aprovar finalment la construcció de l’equipament, que tant s’ha demanat des del professorat i la direcció del centre.

El centre de nova construcció se situarà sota el camp de futbol de la capital del Berguedà, permetrà deixar de fer servir els barracons, en què ara es fan les classes, i compartirà espai amb el Centre de Formació de Persones Adultes del Berguedà i amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Berga.

“El que s’ha aprovat és l’acord de govern per la construcció de l’edifici del Serra de Noet, això és el tret de sortida per a què la SI Serra de Noet tingui aquesta nova instal·lació i difícilment és un procés que pugui parar-se ja en aquest punt”, segons va indicar l’alcalde Gendrau als mitjans, aquest dissabte. “A mitjan d’abril es tanca la licitació de la redacció del projecte i no quedarà en un calaix, sinó que un cop acabat el projecte executiu, això tindrà una continuïtat”, va afegir.

“Aquest és el tràmit important”, va voler insistir també Juli Gendrau, que va recordar que, fins ara, depenia de la disponibilitat pressupostària del govern. “El que ens estan dient ara és que tenim una reserva de pressupostos per aquest projecte, perquè hi ha aquest acord de govern”, va dir Juli Gendrau, a la vegada que va indicar que el moment d’inici d’obres no anirà ja més enllà del 2016. “Els treballs començaran a final del 2015 o a principis del 2016”, va explicar.

Un equipament de 5,5 milions de cost

El nou equipament ha de tenir un cost de construcció de 5,5 milions d’euros i serà una realitat després que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya hagi inclòs als pressupostos una partida destinada a l’execució de l’obra, el projecte de la qual es preveu que s’adjudiqui a l’abril.

A principi de curs, la direcció del centre i el consistori berguedà ja havien indicat que estaven esperant que la Generalitat fixés una partida pressupostària per a la construcció del nou equipament, que ha de substituir els mòduls prefabricats on es realitzen les classes en aquest moment. Aquest curs 2014 – 2015, de fet, el centre va donar el tret de sortida a les classes de setembre amb una xifra lleugerament inferior d’alumnat respecte l’últim any. En l’actualitat són 190 alumnes i 22 docents.

Mestres i pares també han reivindicat llargament la necessitat de completar l’oferta formativa actual (d’ESO) amb la inclusió de batxillerat.

Construcció Generalitat Govern català Irene Rigau Juli Gendrau Parlament Serra de Noet

Estic amb tu

Comentaris