Borredà, Societat

El Govern de la Generalitat distingirà amb la Creu de Sant Jordi al metge berguedà Miquel Vilardell

El Govern de la Generalitat distingirà amb la Creu de Sant Jordi al metge berguedà Miquel Vilardell

El metge berguedà Miquel Vilardell, cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, serà distingit amb la Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya, “en reconeixement al conjunt del seu treball al sector mèdic, tant en l’aspecte assistencial com en l’acadèmic i corporatiu”.

Nascut a Borredà l’any 1946 i llicenciat en Medicina a la Universitat de Barcelona el 1969, Miquel Vilardell és també catedràtic de Medicina Interna a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Vilardell és una de les 27 personalitats que rebrà aquesta distinció, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part del Govern català. L’executiu també ha aprovat atorgar la Creu de Sant Jordi a 15 entitats.

Una carrera professional vinculada a Vall d’Hebron

Miquel Vilardell i Tarrés ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l’Hospital Vall d’Hebron, on ara exerceix com a cap del Servei de Medicina Interna. Catedràtic de Medicina Interna a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha presidit les societats catalana i espanyola de medicina interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També ha coordinat el conegut com a informe Vilardell sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català. Actualment, és president del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (CASOST) del govern de la Generalitat.

La Creu de Sant Jordi

Aquesta distinció, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

FOTO: Miquel Vilardell al seu despatx en una imatge d’agència. AUTOR: EFE

Creu de Sant Jordi Generalitat de Catalunya Hospital Universitari Vall d'Hebron Metge Miquel Vilardell

Estic amb tu

Comentaris

  • Esteban Amills Sisó

    Ho trobo molt merescut i gratificant, això de la Creu de Sant Jordi al fill de Borredà: Miquel Vilardell.
    Però que el alcalde Joan Roma, el feliciti en nom de TOTS els veïns, de cap manera. Ni pot haver que no ho considerin així, i son tant a tenir en compte com els altres. No pot auto-arrogar-se la representació de tot el poble.
    Al menys la meva, NO!!!