Antoni Biarnés assegura que CiU esperarà a la decisió de la CUP per considerar o no alternatives de governabilitat

“Haurà de ser la CUP la que digui si es manté en la tessitura de voler governar amb 6 regidors o si s’obre a governar amb algú altre, que és el que nosaltres els recomanem”. Així s’expressa Antoni Biarnés, el cap de llista de Convergència i Unió (CiU), respecte quines possibilitats de govern té Berga en la propera legislatura. La federació, que ha empatat a sis regidors amb la candidatura de l’esquerra independentista, encapçalada per Montse Venturós; no mourà fitxa fins que aquesta, que és la força més votada, l’hagi mogut primer. “Fins que la CUP no hagi definit això, tot el demès no té sentit” ha expressat Biarnés, que ha afegit que “el calendari passa per saber què decideixen ells en assemblea”.

Per Biarnés, si la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) “troba aquests aliats per poder fer la majoria de 9 que necessita per governar, doncs fantàstic i llavors ja s’acaba el cas”. Si no és així, “ens haurem de plantejar què fem”, ha considerat.

Respecte el supòsit que la CUP es mantingués en la decisió de governar en minoria, el cap de files de Convergència i Unió (CiU) diu que “si hi ha alternatives, haurem d’analitzar-les, veure els tercers implicats quin capteniment tenen”. De totes maneres, Antoni Biarnés ha reiterat que fins que no hi hagi un escenari o altre sobre la taula, CiU no decidirà quin és el seu posicionament. “Fins que no es doni el cas, no ho considerarem”, ha dit.

A la formació nacionalista han tingut diverses reunions internes els darrers dies per analitzar els resultats del 24M, però esperen que la CUP proposi de forma oficial la seva posició per aprofundir en opcions.

ERC prendrà posició aquest dijous

“Tenim la voluntat de ser proactius, posicionar-nos i ja està”, ha explicat, per la seva banda, Ermínia Altarriba d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). En aquest sentit, la cap de llista de la formació ha expressat que el partit ha de reunir-se aquesta nit i serà demà quan expliqui la decisió presa.

Dels 3 regidors d’ERC dependrà en bona part la governabilitat de Berga la propera legislatura, ja sigui en un pacte estable amb un o altre grup de 6 regidors, CUP o CiU, o a través d’acords puntuals.

Després dels comicis del passat diumenge, els edils de l’Ajuntament de Berga han quedat repartits de manera que CiU i la CUP – que és la força més votada – han empatat a 6; ERC en té 3; i PSC i ICV n’han aconseguit 1 cadascun.