Unió tria els regidors Llorenç Altozano d’Avià i Pere Farré de Vilada com a representants al Consell Comarcal del Berguedà

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha escollit els regidors Llorenç Altozano d’Avià i Pere Farré de Vilada com a representants al Consell Comarcal del Berguedà, segons han confirmat fonts d’UDC. En aquest sentit, aquest dilluns, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ja va donar a conèixer els noms de les 7 persones que seran consellers pel partit en el proper mandat, que al Consell s’iniciarà aquest proper mes de juliol.

La relació de noms que ha fet pública Convergència conté a Francesc Xavier Francàs, regidor de Berga; David Font alcalde de Gironella; Antoni Clement, regidor de Puig-reig; Josep-Pere Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà; Vicenç Linares, alcalde de La Pobla de Lillet; Anna Maria Serra, regidora de l’Espunyola; i Adrià Solé, alcalde de Castellar del Riu. A aquests, per tant, s’hi afegeixen ara les persones que ocuparan els dos llocs que pertoquen a Unió al plenari de l’ens “per acord de federació”, tal i com han asseverat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat tant fonts de CDC com d’Unió.

“Nosaltres continuarem amb els pactes, i en principi no ha d’haver-hi cap mena de variació. Convergència i Unió a la comarca, ambdues forces, respectaran els pactes locals als que s’havia arribat prèviament” era, a més, la reflexió que feia aquest dilluns a la tarda el membre d’Unió i alcalde de Cercs, Jesús Calderer, que estava pendent que es ratifiqués el seu nom com a nou diputat provincial en representació del Berguedà.

Arran dels pactes interns de la federació nacionalista, aquest lloc a la Diputació de Barcelona ja ha recaigut durant molts anys en Unió – anteriorment ho havia estat l’exalcalde de Cercs Ferran Civil -; però la separació dels dos partits a nivell nacional obria l’interrogant al respecte del que passaria amb pactes municipals i comarcals. Al Berguedà finalment sembla, però almenys, que la nova situació portarà pocs canvis.

“Eren pactes previs als comicis locals del 24M i es mantindran”, ha recordat Calderer que ha volgut llançar al missatge que al Berguedà “anem tots a una i mirant per la comarca”.

La presidència del Consell per a CDC

Pels mateixos acords fins ara estables, la previsió és que la presidència del Consell Comarcal recaigui en CDC com fins ara. “En aquest sentit òbviament en cas que arribem a un acord, que sigui una persona proposada per Convergència. Això és el que nosaltres demanarem i això és el que nosaltres treballarem perquè així sigui”, ha indicat el president comarcal de CDC, David Font. Font ha comentat que espera que es mantingui “la dinàmica dels últims anys, en què Unió ha tingut el diputat provincial i Convergència la presidència del Consell Comarcal”. Per aquest motiu, CDC treballarà per consensuar a partir d’ara qui és aquesta persona que opta a ser president del Consell Comarcal.

En aquest sentit, la propera setmana hi haurà una reunió de l’executiva de CDC i, posteriorment, també una trobada entre els que han de ser els consellers comarcals del partit per dilucidar la qüestió.

FOTO: Llorenç Altozano amb d’altres caps de llista de la federació a la comarca com David Font i Antoni Biarnés, al mig a primera fila en un acte de campanya de CiU. AUTOR: Pilar Màrquez/Arxiu