El president del Consell Comarcal del Berguedà demana una reunió amb Colau davant la negativa als Jocs Olímpics d’Hivern

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, ha enviat una carta a la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demanant una reunió davant la negativa a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern. Roca manifesta a la carta que “era un projecte interessant per a la capital de Catalunya i pels territoris d’interior i de muntanya” i afegeix que el seu desenvolupament “no havia de comprometre” a altres accions i programes del consistori barceloní. El president afegeix que el projecte olímpic també “comportaria un augment del benestar de la gent” i proporcionaria “l’anhelat reequilibri territorial”. Roca demana una reunió i un estudi “rigorós” abans de rebutjar el projecte.

En la carta que ha tramès Sergi Roca a Ada Colau, aquest exposa així que: “aquesta iniciativa compartida per la ciutat de Barcelona i del Pirineu havia de ser una oportunitat no només de desenvolupament de l’esport a tots els nivells, sinó també i sobretot una possibilitat de creixement, de feina, de millora del nivell i qualitat de vida de tots els nostres conciutadans, als qui, al cap i a la fi, ens devem i per als qui hem de treballar”. Per a Roca, la candidatura per celebrar els Jocs d’Hivern també suposava la possibilitat d'”una millora en infraestructures, accés a les noves tecnologies, i millora de l’ocupabilitat que comportaria un augment del benestar de la gent que proporcionés l’anhelat reequilibri territorial”.

Sergi Roca considera en el text que “la vida a les comarques, tot i la millora en els últims anys, té diversos inconvenients; per això creiem que la candidatura olímpica és un projecte positiu i engrescador i també un valor afegit per a la ciutat de Barcelona. És un acostament entre dues realitats diferents però alhora complementàries que tenien, amb la proposta, una ocasió excel·lent d’enriquir i cohesionar el territori que representen. Dues realitats d’un mateix país, Catalunya”.

És per tot plegat que Roca acaba la carta a Colau demanant “una reunió amb tot el territori i un estudi de totes les premisses, abans de rebutjar l’oportunitat d’aconseguir un llegat únic i en comú per al nostre país”.