Santi Vila, conseller de Territori: “El joc de partits crea desànim; per al 27S calen arguments que engresquin a la ciutadania”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va ser a Berga, aquest passat divendres, acompanyat d’un centenar de militants de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en el marc d’una de les sessions que el partit està fent al territori per consensuar propostes de cara el 27S, i sota el lema ‘Benvinguts al Futur’. Als mitjans, Vila – preguntat per l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat que apunta que el ‘no’ guanyaria en un referèndum amb el 50% dels vots – va assegurar que “s’hi ha de donar la importància que s’hi ha de donar, és un estat d’ànim en un moment donat”. Per Santi Vila, a més, “quan el sobiranisme sap anar a l’una, això estimula”.

En canvi va dir que “quan hi ha divisions, tacticisme, joc de partits que costa d’entendre; la gent es desanima”.

DSCF5463Per al conseller, l’enquesta ha d’esperonar al sector sobiranista a actuar “serenament”, sent “racionals i lúcids, amb arguments que tothom comprengui i que engresquin a la ciutadania”. Tot plegat per no perdre “una oportunitat històrica”. Vila va afegir, en aquest sentit, que “ens mereixem provar-ho, veure fins a quin punt el país vol fer un salt, fins i tot en clau generacional”.

En aquest sentit, Santi Vila, acompanyat de Juli Gendrau, delegat del govern a la Catalunya central i exalcalde de Berga; i de David Font, president de CDC al Berguedà i alcalde de Gironella, va posar en valor que, el 27S, sectors molt diversos defensaran que Catalunya esdevingui un estat independent; des d’independentistes de sempre, fins a gent que s’ha “cansat d’intentar que això d’Espanya funcionés i fos viable”, d’entre els quals es va comptar a ell mateix.

Diversos tallers al territori

DSCF5494“Catalunya, el país, la seva societat, les institucions; afortunadament, vivim un moment molt emocionant, molt intens, en què per primera vegada a la història podem fer el salt i esdevenir un estat independent. Dotar-nos en definitiva de tots els instruments, totes les estructures d’autogovern posades al servei de la gent”, va valorar Santi Vila, que va considerar al respecte dels tallers, que la formació està duent a terme, que és: “imprescindible que la gent de Convergència hi participi, perquè no només volen el millor per aquest país, i s’estimen aquest país; sinó que es tracta de persones molt solvents”.

Per Vila “una de les coses que es constaten en aquest tipus de taller és la marcada ànima progressista de la gent de Convergència; militants de base, i quadres dels pobles i ciutats”.

DSCF5522D’entre les propostes que van tractar-se en l’activitat, i que ja s’han tocat en d’altres punts de Catalunya, hi va haver temes com l’habitatge, la mobilitat el transport públic, i l’estímul a l’economia.

“Les necessitats de la gent del Berguedà, segurament n’hi ha de més específiques; però sobretot esperem que es parli de millores en l’atenció a la gent gran, en infraestructures i transport, en les oportunitats pels joves a nivell educatiu i universitari. I també que hi hagi una reflexió a nivell fiscal i sobre tot allò que el fet de pertànyer a l’estat espanyol no ens permet desenvolupar en tota llibertat i comoditat”, va finalitzar David Font respecte les propostes que van tractar-se als tallers, en la compareixença prèvia als mitjans.

FOTO: Presència de Santi Vila als tallers de CDC que van fer-se a Berga divendres. AUTORA: Pilar Màrquez