Montserrat Ribera ocupa la posició número 22 de la llista de CDC pel 27S

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ja té ratificada la seva llista pel 27S. Després que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hagués aprovat, el passat cap de setmana, la cinquantena de noms que aspiren a omplir la llista de Junts pel Sí en els propers comicis, ahir va ser el torn dels convergents; en el Comité Nacional que va fer-se a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) amb el protagonisme del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Els noms als que es va donar llum verda en la llista de la formació estan pensats per anar intercalats a la candidatura de Junts pel Sí entre els d’independents i els d’ERC. Entre ells, i com a número 22 de la llista de CDC, hi ha la berguedana Montserrat Ribera, exalcaldessa de Guardiola i que actualment és diputada al Parlament de Catalunya, segons han confirmat fonts de CDC a aquest mitjà.

Montserrat Ribera, amb qui Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat va parlar unes hores abans de la ratificació de la llista, va mostrar-se prudent i va recordar que la llista definitiva de la candidatura sobiranista pel 27S ha d’acordar-se amb ERC; de manera que intercalarà noms de persones independents amb membres de les llistes respectives de CDC i ERC, per acabar configurant finalment la totalitat de la llista conjunta unitària, que a la demarcació de Barcelona encapçalarà Raül Romeva, i de la qual Artur Mas serà el número quatre.

El llistat aprovat ahir pels convergents inclou, en la cinquena posició, a Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, seguida en el sisè lloc per la recentment nomenada portaveu de CDC, Marta Pascal. Per darrere seu hi ha el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC i fins ara vicepresident segon del Parlament, Lluís Maria Corominas, i dos membres del Govern: la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Justícia, Germà Gordó.

També s’hi troba Antoni Castellà, secretari d’Universitats del Govern, de Demòcrates de Catalunya, grup escindit d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC); i per darrere seu hi ha noms com el de les fins ara diputades d’UDC: Assumpció Laïlla i Mercè Jou, Daniel Serrano, Raimon Carrasco -fill de Manuel Carrasco i Formiguera-, l’expresident del Parlament Joan Rigol i l’actual presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

FOTO: Montserrat Ribera, en la votació interna en la que va ser escollida com a candidata de CDC del Berguedà per ocupar un lloc a la llista de la formació aprovada ahir. AUTOR: David Font/Twitter

X