Les millors noies del trial es formen i milloren aspectes tècnics durant el campus estatal que ha acollit Gironella a principis d’agost

Les millors trialeres de l’estat espanyol han pogut gaudir, a Gironella, del II Campus de Trial organitzat per la Comisión Femenina de Motociclismo de la RFME (Real Federación Motociclista de España) a les instal·lacions del Motoclub Baix Berguedà.

L’activitat va començar dijous 6 d’agost a la tarda, on totes les pilots es van reunir per donar el tret de sortida al Campus. En total es van aplegar unes 12 pilots: Berta Abellán, Mireia Conde, Maria Giró, Alba Lara, Montserrat Marginet (MC Baix Berguedà), Eva Muñoz, Neus Murcia, Mar Palau, Laura Regueiro, Elisabet Solera (MC Baix Berguedà), Mariona Tasias i Virginia Valdecantos.

noies trialLes participants no paraven en tot el dia, al matí posaven en pràctica la formació nutricional, realitzaven exercicis físics amb el coach, seguidament practicaven les zones amb els monitors i acabaven fent una classe de mecànica per tal de que elles mateixes poguessin fer el manteniment de les seves motocicletes. Aquesta part física i mecànica la realitzaven a les instal·lacions del Motoclub.

Depenent del nivell de les participants se les dividia en un grup o un altre. En el grup A, estaven les noies que competeixen a nivell nacional, i en el B les que tenien menys experiència.

Durant els dies del curset, les pilots van poder gaudir de la visita dels dakarians Rosa Romero i Nani Roma, i la d’Alfred Terés, vicepresident de la RFME.

“Campus com aquests ajuden a popularitzar l’esport del motor dins de les noies i a que cada cop siguin més les que s’apuntin a competir”, segons han exposat responsables de l’organització. Rossend Roler, president del Motoclub Baix Berguedà, explica que cada cop es veu més presència femenina a les proves que organitza el Motoclub al llarg de l’any i comenta que el que s’ha de fer és “intentar que vagin agafant més nivell per tal de que perdin aquesta vergonya per competir juntament amb nois”.

Aquest campus s’ha dut a terme de la mà d’Inés Fonseca, directora de la Comisión, juntament amb els monitors Pol Tarrés, Sandra Gomez, Sergio Perez i Albino Villabrille.

FOTOS: Imatges del campus que s’ha celebrat a Gironella. AUTOR: MC Baix Berguedà

X