Cercs, Vilada

L’Agència Catalana de l’Aigua incrementa la garantia de combustible per als grups electrògens de la presa de la Baells

L’Agència Catalana de l’Aigua incrementa la garantia de combustible per als grups electrògens de la presa de la Baells

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha incrementat la garantia de combustible per als dos grups electrògens que hi ha a la presa de la Baells, a la comarca del Berguedà.

Aquestes instal·lacions, que fan possible el funcionament dels òrgans de desguàs davant d’una eventual interrupció del subministrament elèctric convencional, tenen dipòsits de 250 i 300 litres i poden arribar a consumir fins a 60 litres/hora en cas d’haver d’entregar la seva màxima potència elèctrica generada.

Per tant, en aquestes situacions i suposant que sempre els dipòsits estan plens aquests podrien estar funcionant 9 hores, en els supòsits més conservadors.

Amb l’objectiu d’incrementar la garantia de combustible, l’Agència Catalana de l’Aigua ha habilitat un nou dipòsit per emmagatzemar gasoil, amb capacitat per 1.500 litres. Això farà possible quadruplicar la garantia de subministrament dels grups electrògens, passant de les 9 hores actuals fins a les 35 que es disposa amb el nou sistema d’emmagatzematge.

El funcionament dels grups electrògens de la presa ha d’estar garantit i operatiu en tot moment i en qualsevol circumstància per poder fer front a una possible caiguda del subministrament elèctric via xarxa convencional. És habitual la caiguda de la xarxa elèctrica en la gestió d’episodis de pluges. Aquests són moments de més necessitat (i garantia d’aquesta) energètica a la presa per l’eventual necessitat de maniobrar comportes.

FOTO: Presa de la Baells durant la celebració de l’edició 2012 de la sailfish triatló Berga. AUTOR: Arxiu/Generalitat de Catalunya

 

Embassament de la Baells grup electrògen

Estic amb tu

Comentaris