Mor un muntanyenc en caure quan escalava la cara nord del Pedraforca

Un muntanyenc ha mort avui en patir una caiguda mentre escalava la cara nord del massís del Pedraforca, a Saldes (Berguedà), han informat els Bombers de la Generalitat.

Els bombers van ser alertats de l’accident cap a les 17:25 hores d’avui pel company d’escalada de la víctima.

L’accident s’ha produït quan els dos escaladors, la identitat dels quals no ha estat revelada, tornaven per la canal de descens de l’anomenada via Homedes i un d’ells s’ha precipitat per un desnivell de 20 metres, segons les fonts.

Atès que la zona en la qual s’ha produït l’accident és de difícil accés, els bombers han hagut d’utilitzar un helicòpter per rescatar el muntanyenc, de 50 anys, que ha mort poc després.

En el rescat han treballat efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques, juntament amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat i el suport d’una dotació terrestre.

També han intervingut efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques, que s’han desplaçat al lloc amb un helicòpter medicalitzat i una ambulància, així com tres dotacions dels Mossos d’Esquadra, que s’han encarregat dels tràmits judicials.

FOTO: Pedraforca en una imatge d’arxiu. AUTOR: Marta Dòria