Cultura

4.500 persones han gaudit de la música del FeMAP

4.500 persones han gaudit de la música del FeMAP

Unes 4.500 persones han passat enguany pel Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP. Un cicle d’actuacions que s’han fet al llarg de dos mesos -juliol i agost- en un total de 26 municipis del Pirineu català (també del Berguedà: Berga, Avià, Guardiola de Berguedà i Bagà), el Principat d’Andorra i la Catalunya Nord.

femap 2015 (2) (Medium)Aquesta cinquena edició del FeMAP ha comptat amb 45 concerts, 3 passejos musicals i 6 sessions Gastrofilm, i s’ha tancat aquest cap de setmana amb música del duo Arianna Savall i Petter Udland que han tingut lloc a la Seu d’Urgell, Berga i Alp.

Els organitzadors del Festival de Música Antiga dels Pirineus han fet una bona valoració de l’edició d’aquest 2015, en què s’han mantingut aproximadament els assistents de l’any passat, però, han recordat “tenint en compte que noms amb un reclam especial com Jordi Savall o l’Escolania de Montserrat”, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga Josep Maria Dutrèn, director del festival.

Els elements complementaris de la música, com les visites guiades a les esglésies de Bossòst i d’Estamariu, a la catedral de la Seu d’Urgell, al monestir de Ripoll, al jaciment de la Roureda i a la Casa Museu Areny Plandolit han estat seguides per un públic nombrós, “fet que demostra l’interès que hi ha per gaudir d’una experiència integral més enllà de la música”, han apuntat des de l’organització. Igualment, ha crescut notablement la venda de packs turístics, que inclouen l’allotjament i l’entrada al concert a un preu molt avantatjós.

L’organització està també molt satisfeta de la primera experiència del concurs d’aparadors i del nou format donat a la secció Gastrofilm, on s’han ajudat a promoure productes alimentaris del territori. També ha estat reeixida l’experiència pilot del FeMAP Social, amb tallers amb persones en risc d’exclusió a la Pobla de Segur, la Seu d’Urgell i Puigcerdà.

FeMAP 2016

De cara a 2016, el FeMAP preveu un nou creixement en el nombre de municipis participants i una ampliació de les activitats complementàries, tenint en compte la bona acceptació que han tingut. També és previst intensificar el FeMAP Social i es mantindrà el nivell artístic d’aquesta edició. El proper mes de novembre es reunirà el Consell d’Alcaldes i Regidors de Cultura del FeMAP, aquest cop a la Cerdanya, per aprovar les línies mestres del FeMAP 2016.

Concerts FeMAP Festival de Música Antiga dels Pirineus

Estic amb tu

Comentaris