Berga recull més de 800 caixes de roba i bolquers per als refugiats sirians

Berga dóna per tancada la campanya de recollida de material humanitari que s’ha fet per als refugiats sirians. Tot i que encara s’ha de fer l’inventari precís del nombre concret de caixes i la quantitat de roba i bolquers que s’han recollit, es calcula que són més de 800 caixes. Una “xifra altíssima, que ha superat totes les previsions inicials”, ha comentat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà Laura Ribera, del Grup de Joves de Santa Eulàlia, que va ser el col·lectiu promotor de la iniciativa de la recollida i on després s’hi van sumar entitats i molts particulars. Desenes de voluntaris que ens últims dies han treballat per recaptar la roba d’abric, per a nens i adults, les mantes, els llenços i els bolquers que els berguedans portaven al local de Cal Cuberas, que era el punt de recollida.

Aracaixeshumanitaries2 ja està tancat. No s’accepta més material. Aquesta és la pancarta que hi ha penjada a la porta de Cal Cuberas, local d’assaig dels Castellers de Berga (a la Ronda Moreta de Berga) per informar a la ciutadania que de moment ja no es recullen més caixes de roba. En tot cas es convocaria una altra tongada de recollida més endavant, si és necessari un cop arribin els refugiats, ha dit Ribera.

En aquest sentit també ha comentat que si cal faran una crida a donacions econòmiques, “per fer front al transport de material fins a Grècia“. De moment s’està estudiant la manera de fer-lo arribar als refugiats sirians. D’entrada la idea era fer-ho amb transport per carretera però tenint en compte que a la seu de Barcelona on es recull també s’ha desbordat amb més tones de les previstes, “potser s’acaba fent el trasllat per mar”, ha dit.

El transport de Berga a Barcelona sí que està resolt. Les caixes recollides s’inventariaran i es carregaran o en furgonetes que l’empresa Liven ha posat a disposició dels voluntaris de la recollida o en un tràiler que també se’ls ha ofert. “Tot i que d’entrada intentarem optimitzar recursos i fer ús de les furgonetes, si en fan falta moltes per encabir el material recorrerem al tràiler”, ha explicat Laura Ribera.

FOTOS: material humanitari recollit a Berga. I pancarta penjada a Cal Cuberas. AUTORA: Montse Coll

 

 

 

X