El vot a favor d’una regidora del PSC de Borredà, junt amb tres més de la CUP, permet que el poble s’adhereixi a l’AMI

Borredà s’ha adherit a l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència. Una proposta que l’Ajuntament ja havia debatut fa unes setmanes en un ple extraordinari a petició de la CUP (a l’oposició al consistori) i que no havia prosperat perquè va comptar amb els 3 vots a favor dels 3 regidors de la CUP i l’abstenció dels 4 regidors socialistes (el PSC governa a Borredà). Sense la majoria absoluta Borredà no es podia adherir a l’AMI. Al ple d’ahir però, hi va haver canvis.

Una regidora de l’equip de govern del PSC va modificar el seu vot. Hi va votar a favor, i amb 4 vots a favor (3 CUP + 1 PSC –de la regidora Anna Maria Cunill-) i 3 abstencions de la resta de l’equip de govern., prospera l’adhesió a l’AMI tal com volia la CUP i també membres de l’ANC del poble, que van insistir per tornar a tractar el tema al ple de l’Ajuntament. Borredà que ja forma part de l’AMI i es va delegar com a representant del consistori el regidor de la CUP Jordi Codina.

28 de 31 municipis del Berguedà a l’AMI

Després d’entrar a l’AMI Borredà, i que a principis de setembre ho fes Vilada, a dia d’avui ja només són tres els municipis de la comarca que no en formen part, la resta, els altres 28 ja ens són membres. En són fora, per ara, La Nou de Berguedà, la Quar i Fígols.