El Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà es consolida com una eina per a la creació d’empreses

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb el patrocini de La Caixa, convoca el quart Concurs d’Idees Emprenedores per incentivar el talent creatiu i innovador, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora al Berguedà. Una iniciativa que s’emmarca dins el treball de l’Agència de continuar  impulsant l’emprenedoria i la creació d’empreses a la comarca, tal com ha destacat el president de l’Agència, David Font: “és una acció important dins del treball del Servei d’Innovació i Empresa de sensibilització i foment del talent, ja sigui des de les escoles i instituts amb projectes com Cultura emprenedora a l’escola o Empresa Jove Europea, a persones adultes amb l’Escola d’Estiu per persones emprenedores o els diferents serveis d’orientació i assessorament”.

Jordi Porta, director del ‘Àrea de Negoci Berguedà-Cerdanya de La Caixa, ha ressaltat el treball de l’Obra Social de la Fundació La Caixa per implicar-se amb el territori i no només contribuir amb la seva missió social d’atenció a les persones amb majors dificultats, sinó que també, de promoció de l’empresa i l’emprenedoria que genera riquesa i ocupació al territori.

14.000 euros

El certamen atorga premis valorats en més de 14.000 euros (2.400 euros de dotació econòmica i la resta en serveis i assessorament). Una aportació que es manté com l’any passat gràcies, un any més, al suport de l’Obra Social La Caixa, que hi destina 3.000 euros.

Dues categories

Hi ha dues categories: premi a la millor idea i premi emprenedor. El premi a la millor idea, amb un guardonat, és per les propostes més creatives i innovadores. I el premi emprenedor, amb tres distincions, és pels projectes d’empresa més viables, innovadors i amb major potencial de creixement del Berguedà.

Les bases del concurs es poden consultar al web www.adbergueda.cat. Els emprenedors interessats poden presentar les seves propostes fins al 20 de novembre d’aquest 2015. S’han de fer arribar a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, a la plaça Sant Joan, 16, 1r pis. El telèfon és el 93 824 77 00. El mail: agencia@adbergueda.cat.

Premis

El premiat en la categoria de millor idea s’endurà 300 euros, una invitació gratuïta a un dinar de Joves Empresaris, servei de gestoria gratuït durant dos trimestres a escollir entre les assessories col·laborades, assessorament per elaborar el Pla d’Empresa i buscar finançament, assessorament en el model de negoci i pla de màrqueting i una acció de promoció. (Són serveis que s’atorguen gràcies al patrocini de La Caixa i de la col·laboració d’empreses i associacions).

En l’apartat de premi emprenedor, hi haurà premi per a les tres millors iniciatives. El primer premi s’endurà 1.000 euros, també domini i web, sessions de coaching, una invitació gratis a un dinar de Joves Empresaris, servei de gestoria gratuït durant dos trimestres a escollir entre les assessories col·laboradores, formació presencial en fiscalitat i laboral per CTAC, sis mesos de lloguer gratuït en els despatxos i naus del Centre d’Empreses de Cercs, participació en una programa d’Emprenedoria, tutoria presencial, assessorament, dos anys de quota gratis i quinze hores d’assessorament personalitzat en el model de negoci i pla de màrqueting i acció de promoció.

El segon premi serà de 700 euros i també diversos serveis d’assessorament, atenció personalitzada, tres mesos d’estada gratuïta al Centre d’empreses, i altres facilitats per tirar endavant el negoci.

I el tercer premi s’emportarà 400 euros i servei de gestoria gratuït durant dos trimestres, tres mesos de lloguer de franc al Centre d’Empreses de Cercs, i entre d’altres assessorament per engegar i consolidar el projecte.

Les tres edicions anteriors

En les tres edicions anteriors el Concurs d’Idees Emprenedores ha tingut molt bona acceptació.El 2012 hi va haver 23 participants; el 2013 van ser 14; i l’any passat es van presentar al certamen 23 projectes, 9 candidatures a la categoria de millor idea (el guanyador va ser Cabanes Pirineu, amb una idea d’un nou concepte d’allotjament turístic rural, amb cabanes de fusta ‘iurtas’), i 14 a la del premi emprenedor (el primer premi va ser per a Mel·lis, serveis apícoles, que busca potenciar un model alternatiu de producció de mel. El segon premi se’l va endur el projecte Esport 2.0, i el tercer, turismerural.com).

De les 9 candidatures presentades al premi a la millor idea, 2 s’han acabat materialitzant, i altres 3 estan en fase de desenvolupament. De les 14 candidatures del premi emprenedor, 11 són projectes que a dia d’avui estan en funcionament.

FOTO: D’esquerra a dreta: Jordi Porta, director del ‘Àrea de Negoci Berguedà-Cerdanya de La Caixa; Joan Alberch, director de l’oficina de La Caixa del Passeig de la Pau de Berga; i David Font, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà