El consistori gironellenc congela taxes i impostos municipals

L’Ajuntament de Gironella ha optat de nou, com en els últims anys, per no apujar taxes i impostos a la ciutadania. Es congelen les ordenances fiscals per al 2016, tal com es va aprovar al ple d’aquest dilluns al consistori. El govern de CiU ha fet, això sí, un parell de modificacions a les taxes, “que no afecten però als ciutadans de Gironella”, ha concretat l’alcalde, David Font.

Una és referent al servei d’aigua que Gironella presta a Casserres i en aquest sentit ha equiparat el preu de la taxa al cost que l’Ajuntament de Casserres cobra als seus conciutadans. Ha passat de 0,72 a 0,77 euros per metre cúbic.

I l’altra és una modificació de la taxa d’escombraries que afecta al Càmping de Gironella. Fins ara l’import de la taxa, ha explicat l’alcalde, era un 26% inferior a la que aplica el Consell Comarcal pel mateix concepte, i s’ha equiparat: “el volum de deixalles que es recull és important i calia actualitzar-ho”.

Moció de suport al president Mas

L’Ajuntament de Gironella ha aprovat al ple d’aquest dilluns i per unanimitat la moció de suport al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau, per la seva imputació per la consulta del 9-N.

 

 

X