Berga, Cultura, Patum

La Patum, al ‘Top 20′ del portal del Patrimoni Cultural de la Generalitat

La Patum, al ‘Top 20′ del portal del Patrimoni Cultural de la Generalitat

El portal de Patrimoni Cultural de la Generalitat (patrimoni.gencat.cat) destaca la Patum de Berga entre el ‘Top 20′ del patrimoni cultural català.

És una nova pàgina web que es va presentar fa uns dies en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, i neix amb l’objectiu d’ordenar i donar accés a la informació vinculada al patrimoni cultural català de forma pràctica, innovadora i atractiva, que inspiri al públic a visitar-la i a interactuar-hi.

Es tracta d’una eina desenvolupada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura i ofereix una selecció del patrimoni cultural més destacat, material i immaterial. En aquesta primera fase, l’eina permet la consulta de 150 recursos i es preveu doblar el nombre de recursos fins a arribar al 500 al llarg de l’any 2016.

Els elements patrimonials han estat seleccionats tenint en compte diversos criteris com ara el reconeixement extern (si han estat reconeguts amb categories especials, com Patrimoni Mundial, Museu Nacional, Patrimoni Immaterial, Bé Cultural d’Interès Nacional, etc.); el seu ús social i el seu impacte en la comunitat; el seu reconeixement professional, i entre d’altres, la implicació o interès dels gestors de cadascun dels recursos patrimonials per a participar-hi.

La Patum hi figura com una de les tres formes d’expressió cultural catalanes incloses dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, juntament amb els castells i la dieta mediterrània.

Patrimoni Cultural Patum portal web

Estic amb tu

Comentaris