La Farsa espera augmentar la participació al Concurs de Garrofes, obert a rebre treballs fins al 12 de desembre

L’Agrupació Teatral La Farsa de Berga té obert el termini per participar al Concurs de Garrofes. Les garrofes són els versos que es reciten als Pastorets de Berga, de la mà del Garrofa després de tornar de l’infern. És la manera de passar pel sedàs de la crítica.

Les garrofes són 44 quartetes (estrofes de quatre versos) i repassen de forma satírica l’actualitat berguedana, catalana, espanyola i d’arreu. Aquesta és la 43a edició d’un certamen que en els últims anys ha patit un descens important de participants, i és que “escriure garrofes no és fàcil, i costa motivar els joves”, ha comentat a Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà Xavi Torrabadella, de la Farsa.

Després que l’any passat només hi hagués 6 participants, la Farsa es va replantejar la continuïtat del Concurs de Garrofes. Es va decidir convocar-ne una nova edició i intentar donar-li una embranzida. Tot i això es farà sense novetats, no hi ha canvis respecte les últimes edicions, “hi havia idees però les possibilitats per tirar-les endavant són limitades perquè per la Farsa és prioritari les obres que fem i no no ens hem pogut dedicar a revitalitzar el concurs”, han dit Xavi Torrabadella i Angelina Vilella, directora dels Pastorets de Berga, que confien que el moment polític actual incentivi a escriure garrofes.

El termini màxim per presentar garrofes és el 12 de desembre. Les bases es poden consultar a elspastoretsdeberga.cat/garrofes, així com també el concurs juvenil de garrofes, dirigit als escolars.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte que es farà el dissabte 19 de desembre en un acte  la sala polivalent del Casino. I els versos guanyadors es recitaran a les representacions dels Pastorets de Berga.

 

 

X