Berga aprova iniciar els tràmits per agermanar-se amb Kobane, al Kurdistan

L’Ajuntament de Berga ha aprovat iniciar els contactes i tràmits necessaris per agermanar-se amb el municipi kurd de Kobane. La moció la va presentar al ple d’aquest dijous l’Ateneu Llibertari del Berguedà, mostrant la solidaritat amb el poble kurd i demanant al consistori que es posicionés contra el paper de l’estat turc respecte l’atemptat del 10 d’octubre a Ankara. La moció es va aprovar per unanimitat, amb solidaritat i afecte a les víctimes i amb el suport als qui construeixen l’alternativa democràtica, política, social i econòmica al Kurdistan i a Turquia. En aquest sentit no només es va posar sobre la taula la predisposició de col·laborar de manera solidària en la reconstrucció d’habitatges i de l’hospital sinó també tramitar l’agermanament entre Berga i Kobane. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

També es va aprovar per unanimitat la moció de suport i implicació del consistori en els actes de commemoració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.

Per altra banda, en aquest cas amb l’abstenció de CiU i ERC, es va aprovar la moció de suport al jove antifeixista Sergi Hernàndez,condemnat a tres anys de presó per protestar contra el feixisme i el racisme.

I la quarta moció que es va debatre al ple va ser la que presentava la plataforma anti TTIP. Amb els vots a favor de la CUP, ERC, ICV, PSC i els vots en contra de CiU es va aprovar la moció de rebuig a l’acord comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió (TTIP) entre la Unió Europea i els EUA. Berga es declara com a municipi contrari al TTIP defensant els serveis públics bàsics per la solidaritat i la redistribució social.

 

X