Neix la Plataforma anti TTIP del Berguedà

Neix a la comarca la Plataforma anti TTIP del Berguedà. El TTIP és l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP són les seves sigles en anglès), i és una acord que segons els membres de la plataforma va molt més enllà del comerç perquè tindrà un impacte “ampli i irreversible en molts aspectes de la vida quotidiana: salut, alimentació, treball, seguretat dels productes, medi ambient, drets laborals i polítiques de privacitat”, exposen.

Formada per membres d’associacions de veïns de Berga, i de partits polítics com la CUP, ERC, ICV, Podem i Procés Constituent, la plataforma té com a objectiu difondre el Tracta de Lliure Comerç que s’està negociant entre la UE i els EUA i mobilitzar-hi l’opinió pública en contra. Per això una de les accions que preparen és fer una consulta popular a Berga per copsar quin és el rebuig de la ciutadania cap a aquest acord. Ho ha explicat a Ràdio Berga Fina Santamaria, membre de la plataforma. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt). Accions que es farien coincidint amb la campanya electoral i les eleccions del 20-D.

Una altra mesura és la moció que la plataforma presenta al ple d’aquest dijous al vespre a l’Ajuntament de Berga. Demana que es declari Berga com a municipi contrari al TTIP, defensant els serveis bàsics per la solidaritat i la redistribució social. També insta al govern de l’estat espanyol mostrar formalment davant la Comissió Europea i el Consell el seu rebuig a l’actual text de proposta d’Associació Transatlàntica per la Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i Estats Units. I instar al govern de l’estat a enviar als grup parlamentaris del Congrés dels Diputats els diferents esborranys negociats en cada ronda i a celebrar un ple monogràfic sobre el contingut de l’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió i l’estat de les negociacions.

Pots llegir aquí tot el contingut de la moció que presenta la plataforma anti TTIP del Berguedà al ple de Berga: Moció de rebuig al TTIP

 

 

 

 

X