Borredà canviarà 20 fanals per nous llums LEDS

L’Ajuntament de Borredà inicia aquesta setmana la segona fase de substitució de fanals per enllumenat nou amb sistema LED. L’empresa Lampisteria Nadeu, de Borredà, i la brigada d’obres s’encarregaran de fer el canvi de 20 punts de llums, en concret els carrers Girona i Lleida, i també els carrers de Dalt i Sant Jaume. La inversió és d’uns 12.000 euros i el 90% del finançament l’aporta la Diputació de Barcelona.

L’objectiu del consistori és completar la substitució de tots els punts de llum pendents en els propers dos anys, amb la previsió que en quatre anys tots el fanals del nucli urbà de Borredà hagin passat d’un sistema a l’altre. Segons l’alcalde, Joan Roma, aquesta actuació pretén assolir quatre objectius: renovar els vells fanals per altres de nous, aconseguir anul·lar del tot la contaminació lumínica dels vells, estalviar energia gràcies a la menor potència dels llums LED, i un estalvi econòmic.

En properes convocatòries de Diputació, Generalitat o UE, s’inclouran la resta de punts de llum del nucli urbà fins completar la substitució. Queden encara 83 punts de llum per fer el canvi, amb un pressupost aproximat de 20.000 euros.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Borredà està estudiant també la substitució dels focus de les instal·lacions esportives per nous llums LEDS. “Aquest canvi serà més lent perquè tots els focus són relativament nous, i no són tant utilitzats com l’enllumenat públic, de manera que les despeses de funcionament son baixes”, ha apuntat l’alcalde.

X