Borredà, Societat

L’Ajuntament de Borredà aprova un pressupost de 660.000 euros

L’Ajuntament de Borredà ha aprovat un pressupost de 660.400 euros per a l’any que ve. Un pressupost que l’alcalde, Joan Roma, pronostica que es podrà incrementar en uns 300.000 euros més gràcies a ajuts i subvencions d’administracions públiques catalanes, espanyoles o europees, i per tant arribar a fregar el milió d’euros. En aquest sentit, Roma ha criticat que es vegin obligats a redactar uns pressupostos quan encara hi ha moltes incògnites sobre les convocatòries d’ajuts.

D’aquest pressupost, el capítol d’inversions contempla una partida de gairebé 75.000 euros. Aquests diners es destinaran a comprar un desfibril·lador per instal·lar a l’entrada de l’ajuntament; a posar nova senyalització comercial al nucli urbà; a posar tanques a tres dipòsits d’aigua de disseminats; a elaborar i editar un llibre de Borredà; i a redactar l’inventari de camins públics del terme municipal.

A més, gràcies a les subvencions que l’equip de govern del PSC espera obtenir d’uns 300.000 euros, se’n destinarien uns 200.000 a executar la segona fase de renovació del nucli urbà de Borredà. En concret, la remodelació integral del carrer de la Font. La previsió és aixecar tot el carrer i substituir la xarxa d’aigua, clavegueram, i posar nova pavimentació amb pedra adaptada a les condicions climatològiques i la mobilitat.

Un altre projecte a gestionar és l’execució de la tercera fase del canvi d’enllumenat públic per llums Leds. S’hauran de substituir 83 punts de llum i els focus de la zona esportiva, escoles i aparcament. En total aquesta inversió puja 55.000 euros. L’objectiu és aconseguir estalvi energètic i econòmic i acabar amb la contaminació lumínica.

El pressupost de Borredà per al 2016 es va aprovar en el ple municipal d’aquest dimecres a Borredà, amb 4 vots a favor de l’equip de govern del PSC i 2 abstencions de la CUP (faltava un dels tres regidors).

Ajuntament de Borredà Inversions Joan Roma pressupost

Estic amb tu

Comentaris

 • Esteve Amills Sisó

  Borredà ha aprovat el pressupost per el 2016. Bé, l’enunciat té que ser: Joan Roma ha fet un pressupost a LA SEVA MIDA, L’HA QUADRAT, I L’HA APROVAT. LA VERITAT ES AQUESTA I NO D’ALTRE.
  Un arcalde que s’ho fa tot a la seva mida, deu ser per algun motiu. Si no, ho elaboraria amb el seu Consell de Govern, i les persones nomenades per la oposició. Es parlaria, previa coneixença dels veïns, amb tot hom, i després de al menys TRES DEBATS, es començaria a poder parl…ar de aprovar-lo.
  Res ha estat així. A Borredà, només mana un, agradi o no. Aquesta es la veritat. I l’altre veritat es QUE MANA MOLT MALAMENT, PUIX PER QUELCOM HI HA (RECONEGUT), SENSE RECONÈIXER NO ES SAP:
  89.500 € D’AMORTITZACIÓ ANUAL SENSE INTERÈS. Això es una barbaritat de diners mal bastats. ¿O poder ben guardats ???.
  Aquest pressupost parla també de 5.000 € en despeses jurídiques, l’any passat van ser 6.000 €, però encara no s’ha senyalat la REALITAT. Es prveu del ordre de 7 vegades més. I aquest any, en que les denúncies que cauran sobre: Ajuntament, Alcalde, i Persona del alcalde, seran del ordre de 10 (DEU) vegades més. ¿Què pens fer aquest alcalde ???, seguir enganyant a tot hom ???. La veritat es molt altre.
  Només un exemple: Diu que la Generalitat preveu 11.500 € per manteniment del Consultori. Es veu que no sap que existeixen dues resolucions per INFRACCIO GREU DE LA A.C.P.D. que obliguen a fer de nou totes les parets. QUE TENIEN QUE SER FETES EL SETEMBRE PASSAT, i això pot comportar una multa de órdago. A més hi ha DOS CONTENCIOSOS ADMINISTRATIUS ENDEGATS PEL MATEIX CONSULTORI (si dos: un per la manca de privacitat, i un per les escoltes fetes).
  També parla de una subvenció de 12.000 € per fer un llibre sobre un veí del poble. Això es un gran honor pel veí, però opino que es ell qui se’l tindria que pagar, no pas l’ajuntament. Així ho var prometre el 2013 en el mateix blog.
  En fi un pressupost que neix mort, quadrat per agulles, que ho amaga tot, i que el poc que diu es equivocat !!!