Ramon Felipó recopila en un llibre postals centenàries de Queralt i de Berga

‘La coronació canònica de la Mare de Déu de Queralt, 1916’. Amb aquest títol, el bibliògraf berguedà Ramon Felipó fa un recull de postals centenàries de Queralt (el santuari, la Mare de Déu…) i de Berga. Un llibre que “serveix per tenir una perspectiva de com era Queralt i Berga, per exemple les esglésies amb els seus retaules barrocs, que després el 1936 es van cremar”, ha comentat en declaracions a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà.

Felipó pretén donar a conèixer una Berga “oblidada, antiga, important i preciosa”, ha dit. “Pretenc recuperar la memòria popular del què va ser Berga i de com probablement seria si no hi hagués hagut la barbàrie del 1936”.

114 imatges

És una recopilació de 114 postals de l’època de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, el 1916. Una època en què era molt freqüent comprar postals, enviar-ne, i també se n’editaven àlbums. Felipó disposa d’aquests àlbums centenaris i va creure convenient fer una tria de postals representatives i plasmar-les en imatges en un llibre, en motiu del centenari de la Coronació de la Verge.

llibrepostalsfelipoL’obra l’ha editada Llibres de l’Índex, té 140 pàgines i a banda de les fotografies inclou una introducció de Ramon Felipó sobre la Coronació.

El llibre, del qual se n’han fet un miler d’exemplars, es començarà a distribuir aquest cap de setmana a les llibreries. El preu encara no s’ha concretat però, segons l’autor, no arribarà als 20 euros.

Un tast de les postals

postalcamarilmarededeuCamaril de la Mare de Déu
postalcovaqueraltCova de Queralt
postalvergequeraltMare de Déu de Queralt
postalesglesiaqueralt  Església de Queralt
postalpasseigindustriaPasseig de la Indústria
postalplfonts Plaça de les Fonts
postalinteriorstaeulaliaInterior de l’església de Santa Eulàlia de Berga

 

X