El documental amb segell berguedà ‘El camí d’un protocol’, millor curtmetratge del Festival de Cine i Drets Humans de Barcelona

El documental ‘El camí d’un protocol’, dels berguedans Carles Seuba i Guillem Escriche rebrà aquest dijous, 10 de desembre, un dels premis del Festival de Cine i Drets Humans de Barcelona. En concret, el premi de la categoria de millor curtmetratge.

Es tracta d’un audiovisual sobre el Banc d’ADN, que es va estrenar el novembre de l’any passat (2014) després d’haver fet un seguiment del procés de creació del Banc d’ADN pels desapareguts a la Guerra Civil creat per Marc Antoni Malagarriga Picas (fill de l’Ametlla de Merola) i Roger Heredia Jornet.  És un  documental interactiu per ajudar a fer entendre la necessitat d’aquesta eina genètica per a la identificació de persones i difondre-ho. I és que només a Catalunya, més de 4.600 famílies busquen algun parent desaparegut. Encara esperen que s’exhumin els centenars de fosses comunes que queden per obrir, tant de la Guerra Civil com de la dictadura posterior.

El documental ‘#Number sign. El camí d’un protocol’ va ser realitat gràcies a una campanya a Verkami.

Festival de Cine i Drets Humans

El Festival de Cine i Drets Humans de Barcelona premia treballs de temàtica relacionada amb la defensa i la protecció dels drets humans. Fixa 7 categories en què valoren un total de 120 films. ‘El camí d’un protocol’ va ser escollit i ha estat reconegut, fet que “ens fa molt contents”, ha dit Carles Seuba en una entrevista a Ràdio Berga, on també ha parlat d’altres projectes que té entre mans.

La cerimònia i els lliurament de premis d’aquesta 12a edició del certamen es fa aquest dijous, 10 de desembre, coincidint amb el dia internacional dels Drets Humans. Es farà a les 6 de la tarda als Cinemes Girona de Barcelona.

 

 

 

X