El Reis d’Orient recolliran la comanda de carbó al Museu de les Mines de Cercs, diumenge

Els Reis Mags d’Orient faran parada al Berguedà aquest diumenge, 20 de desembre. Com cada any, Melcior, Gaspar i Baltasar recolliran al Museu de les Mines de Cercs la comanda de carbó que necessitaran la nit de Reis (5 de gener) per repartir als nens i nenes que no han fet bondat. La presència del Reis de l’Orient a la comarca serà una oportunitat perquè els infants els puguin veure i saludar dues setmanes abans de les tradicionals cavalcades.

Des de fa 16 anys, Ses Majestats carreguen al Berguedà les tones de carbó que els fan falta. I és que a part de regals, també en alguns casos, els toca donar carbó, i no sempre de sucre. I a la galeria de Sant Romà hi troben el què busquen. Hi entraran aquest diumenge. A les 12 del migdia visitaran el Museu i posteriorment s’enfilaran al tren que entra a la mina per recollir el carbó. A continuació, a la plaça de davant del Museu saludaran a tots els nens i nenes, recolliran cartes, repartiran carbó de sucre en aquest cas, i faran parlaments.

De ben segur que un any més la plaça del Museu de les Mines es tornarà a omplir d’infants i les seves famílies que ja tenen ganes de veure als Reis Mags. Generalment cada any s’hi apleguen un miler de persones (uns 300 nens amb els seus familiars).

Vacances al Museu

Després d’aquesta activitat, el Museu de les Mines de Cercs tancarà per vacances. Tornarà a obrir portes el dilluns 11 de gener.