El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Berga centralitzen els serveis de joventut en un nou local

Els joves de Berga i el Berguedà es podran assessorar en matèria d’estudis, d’habitatge, d’ocupació… en un local que acollirà l’Oficina Jove Comarcal del Berguedà, tal com ha avançat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà David Font, president del Consell Comarcal. D’aquesta manera es potenciaran i se centralitzaran els serveis que s’ofereixen al Consell Comarcal del Berguedà en matèria de joventut i a l’Ajuntament de Berga, al punt d’informació juvenil. “Estem pendents de concretar amb el consistori les funcions que faran uns i altres tècnics”, ha dit Font. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

El nou local és al carrer Pere III cantonada amb carrer Barcelona (on hi havia una oficina de Caixa Girona). Es tracta d’una planta baixa “visible i accessible”, fet que s’ha tingut en compte a l’hora de trobar una ubicació adient per aquest servei.

La previsió és que l’Oficina Jove Comarcal del Berguedà ja pugui entrar en funcionament el mes que ve; la idea és estrenar el nou local al llarg de la segona quinzena de febrer.

En els propers dies s’hi faran les millores necessàries, “que seran mínimes”, ha apuntat Font, “perquè està en molt bones condicions”. Caldrà fer la distribució, pintar, repassar vidres i posar-hi el mobiliari. S’hi invertiran uns 4.000 euros.

És una inversió assequible, ha dit David Font, tenint en compte que una altra de les opcions que hi havia per ubicar els serveis de joventut era l’antiga Escola d’Adults i allà feia falta destinar-hi 100.000 euros per condicionar-ho. A més, no era planta baixa i es va descartar. Com també es va descartar ubicar l’Oficina Jove Comarcal als baixos del bloc de pisos que hi ha al cementiri vell (carrer Mossèn Espelt). Ara, s’ha trobat un “espai idoni”, ha comentat David Font. Un local pel qual es pagaran 550 euros al mes de lloguer.

 FOTO: Exterior del local que acollirà l’Oficina Jove del Berguedà. AUTORA: Anna Costa

 

X