Berga, Societat

L’Ajuntament de Berga rep un crèdit d’ 1,6 milions per canviar l’enllumenat dels carrers per LEDS

L’Ajuntament de Berga rep un crèdit d’ 1,6 milions per canviar l’enllumenat dels carrers per LEDS

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha concedit a l’Ajuntament de Berga un crèdit per valor de 1.682.434’13 euros en concepte de préstec IDAE, del programa d’ajudes per a la renovació de l’enllumenat exterior municipal. Gràcies a aquest ajut, que es va aprovar demanar-lo en un ple extraordinari l’octubre passat, es podran canviar les llums per LEDS (baix consum).

Les ajudes consisteixen en préstecs reintegrables sense interès a canvi que les actuacions aconsegueixin una reducció de les emissions de CO2 i en el consum d’energia final. El préstec és a interès 0% i amb un termini d’amortització de 10 anys que pot incloure 12 mesos de carència, amb possibilitat d’amortització total o parcial de l’ajuda, sense penalització.

El canvi de les lluminàries actuals per equips LED, de baix consum, suposarà passar d’un cost anual de 264.166 euros a un cost de 77.663’36 euros. Un estalvi de 186.500 euros l’any.

L’actuació preveu que l’Ajuntament de Berga canviï els fanals per LEDS, i en concret,  1.231 làmpades per unes de més eficients; la substitució de 1.677 lluminàries i làmpades; la implantació de 2.893 balasts electrònics; la instal·lació de 13 rellotges astronòmics, 11 sistemes de gestió centralitzada i 2.893 sistemes de regulació de flux lluminós; i la substitució d’11 quadres de control.

Estic amb tu

Amb la renovació de l’enllumenat es reduirà el consum d’energia elèctrica en un 72’77%. La previsió de l’equip de govern de la CUP és passar dels 1.583’596 MWh/any actuals a un consum previst de 431’235 MWh/any, fet que permetrà també obtenir la qualificació energètica de la nova instal·lació de categoria A.

Amb l’ajut concedit, l’Ajuntament de Berga ja podrà començar a treballar en el canvi d’enllumenat, que es preveu fer a la major part de la ciutat. En algunes zones de Berga ja hi ha il·luminació de baix consum, així com també al polígon industrial de La Valldan.

 

Ajuntament de Berga Crèdit Enllumenat enllumenat exterior

Comentaris