Gironella, Societat

Gironella manté la deixalleria mòbil mensual i els descomptes al rebut de les escombraries

Gironella manté la deixalleria mòbil mensual i els descomptes al rebut de les escombraries

Gironella ha presentat el calendari per aquest 2016 de la deixalleria mòbil. S’han establert les 12 vegades (una cada mes) que farà parada a la vila. En aquest sentit, el servei manté la periodicitat mensual i també manté els descomptes al rebut de les escombraries si es fa ús de la deixalleria.

La primera visita de la deixalleria mòbil a Gironella serà aquest divendres, 15 de gener, de  les 11 a 2/4 de 2 i de 2/4 de 3 a 6, a la plaça de l’Estació. El calendari de tot l’any és el següent:

deixalleria-mobil-gironella-2

Bonificacions

Els descomptes que s’apliquen a l’hora de pagar el rebut de les escombraries en funció de l’ús de la deixalleria es mantenen igual que aquest passat 2015, tal com ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà el regidor de Medi Ambient de Gironella, Josep Maria Castellà. (Pots escoltar l’entrevista a l’àudio adjunt).

Cada usuari té un carnet que es va segellant cada cop que s’utilitza la deixalleria mòbil, per saber quants cops se’n fa ús. Com més vegades més descompte. Com a mínim cal utilitzar el servei un parell de cops l’any. Els gironellencs que hi acudeixen de 3 a 6 vegades l’any obtenen una bonificació al rebut de l’any següent d’un 6%; els que ho facin de 7 a 10 vegades, un incentiu del 8%; i els que l’usin més d’11 cops al llarg d’aquest any tindran un 10% de descompte.

El carnet es pot sol·licitar fins al dimecres 20 de gener a l’Ajuntament de Gironella, o també a la deixalleria mòbil aquest divendres 15.

170 persones l’any de mitjana

La mesura d’aplicar incentius en funció de l’ús que es fa de la deixalleria mòbil es va implantar l’any 2012 i ha funcionat molt bé, segons el regidor Castellà. D’aquí la consolidació d’aquest servei (aquest és el cinquè any consecutiu que funciona). Tot i que encara no es tenen les dades dels usuaris d’aquest passat 2015 sí que calculen que són una mitjana de 170 les persones que cada any utilitzen la deixalleria mòbil de Gironella.

Ha explicat que “és un servei molt ben valorat pels vilatans, i que ajuda en molts casos a tenir els espais de recollida de residus més endreçats, així com a conscienciar la ciutadania de la importància de reciclar”.

FOTO: Deixalleria mòbil de Gironella / Ajuntament de Gironella

 

Bonificacions deixalleria Deixalleria mòbil Josep Maria Castellà rebut de les escombraries

Estic amb tu

Comentaris