L’Ocupa’t de Berga amplia els serveis amb l’Espai Feina

L’Ocupa’t, de Berga, amplia el servei amb l’obertura de l’Espai Feina, un punt de referència per a les persones de la ciutat i de la comarca que busquen feina o que volen millorar la seva condició laboral. Es tracta d’una nova eina que donarà tota mena de facilitats i recursos a les persones que en facin ús, ja sigui perquè estan a l’atur o perquè volen canviar de feina.

Ubespai feina 2icat a les instal·lacions del Servei Ocupa’t, a la plaça Europa de Berga, obrirà els dimecres i dijous d’11 a 1 del matí, i l’espai comptarà amb professionals que orientaran i assessoraran als usuaris. No caldrà cita prèvia. Des del local podran accedir a Internet i imprimir documents, consultar el llistat d’empreses i la cartellera amb totes les ofertes de treball, fer trucades des de telèfons que tindran al seu abast per a gestions de feina, i també disposaran de models de cartes de presentació i currículums, entre d’altres serveis.

Amb aquest assessorament tècnic i el suport d’eines informàtiques, el Servei Ocupa’t, que va néixer fa 12 anys, es fa més accessible i s’amplia amb nous recursos. Ho ha explicat Mònica Puigpiqué, una de les tècniques de l’Espai Feina: “volem que tothom pugui ser autònom a l’hora de fer un currículum, una trucada… volem que l’Espai FEina sigui un espai informatiu amb totes les ofertes de diferents portals, i amb els diferents cursos que es facin a la comarca. D’aquesta manera volem generar igualtat d’oportunitats.

Les xifres

Anna Casajuana, també tècnica de l’Espai Feina, ha donat dades del servei Ocupa’t. Té una borsa de 337 empreses, de les quals 122 han demanat algun tipus d’acció durant l’any i se n’han visitat 54 de noves. Una prospecció que es gestiona des del programa Incorpora de l’Obra Social La Caixa.

Pel que fa a les persones que busquen feina, s’han fet 205 entrevistes inicials, el seguiment de 320 persones (persones apuntades que havien trobat feina i que han fet un retorn al servei), i l’Espai Feina que ha tingut 691 assistències. Al 2015 el Servei Ocupa’t ha rebut 181 ofertes i s’han inserit 99 persones (45 més que l’any anterior).

De cara a aquest any, l’objectiu és aconseguir implicar el teixit empresarial oferint una borsa de treball. Així com seguir fidelitzant les empreses que confien en aquest servei així com també arribar a les que encara no coneixen l’Ocupa’t i poder oferir una borsa de treball propera a l’empresa i amb agilitat en la cobertura de les ofertes, a part de seguir treballant per a les persones que busquen feina, posant al seu abast els recursos necessaris, com fa el nou Espai Feina.

Un servei que taespai feina 1nt l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, com el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, han valorat molt positivament. Han coincidit que ha de ser “la porta d’entrada a l’ocupació”. L’alcaldessa ha felicitat Càritas Berga i Creu Roja del Berguedà per treballar, junt amb l’Ajuntament, per fomentar en pro de l’ocupació a la comarca ja que, tal com ha recordat, les xifres d’atur són “bastant elevades”.

 

FOTOS: Presentació del Servei Feina, a la plaça Europa, 10, de Berga. AUTORA: Anna Costa

 

X