Neix la Plataforma per a la protecció del Pi de les Tres Branques, on s’hi actua després de l’atac

Protegir el Pi de les Tres Branques. Aquest és l’objectiu pel qual s’ha creat una plataforma que pretén unir com més entitats berguedanes millor. A finals de la setmana passada se n’havien adherit nou i la llista continua oberta. L’Agrupació Teatral La farsa, l’Ajuntament de Vallcebre, l’ANC Berga, l’ANC Bagà, l’ANC Borredà, l’ANC la Nou de Berguedà, Mountain Runners del Berguedà, Berga Scooter Club i la Berguedana de Folklore Total s’han sumat a la Plataforma per a la protecció del Pi de les Tres Branques, que neix arran del atacs que van patir, el 29 de gener, el Pi Vell i el Pi Jove, ubicats al Pla de Campllong, a Castellar del Riu. Uns danys que s’estan reparant. De fet, aquest dimarts tècnics estan fent treballs de reparació, reforçant la branca del Pi Vell que van serrar per evitar que es trenqui (a la foto).

Diverses entitats berguedanes van reaccionar després de l’acte vandàlic i també davant la “sensació de desprotecció” i van crear la plataforma, que té la voluntat d’aglutinar el màxim nombre d’entitats amb la finalitat que s’iniciïn el més aviat possible les mesures de protecció dels dos arbres per tal d’evitar qualsevol nova agressió.

Les adhesions estan obertes a entitats, quedant-ne excloses les persones individuals i els partits polítics. Per sumar-s’hi cal enviar un correu electrònic a plataformapitresbranques@gmail.com. A la seva pàgina de Facebook s’aniran donant a conèixer setmanalment les entitats adherides i les informacions d’interès a partir de les decisions que es prenguin.

Les entitats que s’hi adhereixin estan d’acord amb la ‘Declaració de 31 de gener de 2016 per a la protecció del Pi Jove i el Pi Vell’ que s’ha elaborat. Declara quatre punts:

1. Que el Pi de les Tres Branques  i el Pi Jove no només són un símbol independentista català sinó que també es tracta de dos arbres monumentals protegits amb un elevat valor cultural, històric, paisatgístic, esportiu, sentimental i de lleure.

2. Que davant dels atemptats rebuts de forma reiterada al Pi Jove i al Pi Vell cal una resposta imminent a nivell administratiu i popular, així com l’adopció de les mesures necessàries per garantir-ne la protecció i integritat.

3. Fer el possible per fer pressió i força per tal que el punt 2 es dugui a terme sense descartar accions legals i/o de mobilització social.

4. Que cal obrir la possibilitat de generar una plataforma o entitat que vetlli per la conservació, protecció o millora dels dos arbres i que vehiculi accions derivades del punt 3.

 

FOTO: Treballs de reparació del Pi Vell, aquest matí / AUTOR: Plataforma per a la protecció del Pi de les Tres Branques

 

X