El Consell Comarcal del Berguedà destinarà 15.000 euros a senyalitzar ports de muntanya

El Berguedà senyalitzarà els 19 ports de muntanya que hi ha a la comarca. Es farà per fases. Aquest 2016 se’n senyalitzaran cinc o sis, segons ha dit el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font. En una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà ha explicat que aquest és un dels temes que s’ha tractat a la reunió del Consell d’Alcaldes i s’ha donat llum verda a destinar els 15.000 euros que l’ens comarcal rebrà de la taxa turística a millorar i col·locar nova senyalització als ports de muntanya per fomentar el turisme esportiu, i en concret el ciclisme.

senyalitzacio ports muntanya (Medium)David Font ha explicat que “donarà un gran potencial al Berguedà per esdevenir referent en aquest àmbit. És un projecte que França ja en disposa en moltes zones i funciona molt bé, atrau molt públic que practica ciclisme”.

La intenció és començar a col·locar la senyalització en els propers mesos, tot i que prèviament s’ha de fer un projecte detallat de com se senyalitzaran els ports. Per exemple, segons Font, podrien tenir senyals grans al principi i al final marcant el total de quilòmetres i el desnivell, i senyalització a cada quilòmetre. Alguns dels ports on primer es podria actuar, ha comentat Font, són els Rasos de Peguera, Coll de Pal (el més llarg amb gairebé 17 quilòmetres), i la pujada fins a Queralt (no arriba als 5 km).

Deute de la Generalitat amb els ajuntaments i processionària

Molts ajuntaments del Berguedà estan amb l’aigua al coll a nivell econòmic, tenen dificultats per tirar endavant projectes perquè la Generalitat els deu diners. Aquest és un tema que es va debatre i es va acordar que el Consell Comarcal reclamarà al Govern Català que pagui els diners que deu als ajuntaments berguedans, així com al propi Consell.

Sobre la processionària, que ja fa mesos que preocupa a la comarca per l’estat dels boscos, es va acordar mantenir una reunió la setmana que ve entre representants polítics i propietaris forestals del Berguedà i la directora general de Forest.

FOTOS: Senyalitzacions per a ciclistes al Coll de Josa, entre Josa del Cadí i Gósol; i al Coll de Portel, a l’Arieja, França. AUTOR: Ricard Codina

X