China Market

Casserres, Societat

Casserres ja disposa d’una estació antiincendis, ubicada a Sant Pau

Casserres ha enllestit l’obra de construcció d’una estació antiicendis. La idea feia anys que era sobre la taula, arran dels focs que van arrasar el baix Berguedà el 1994 i amb la voluntat de no reviure mai més uns incendis d’aquella magnitud, es va plantejar aquest projecte, que va redactar l’anterior equip de govern i que l’actual va recuperar gràcies a les subvencions específiques antiincendis que podien rebre dels Fons Europeus de Desenvolupament Rural (FEDER). “Aquesta línia d’ajuts ens va fer recuperar el projecte i executar-ne una part”, ha dit l’alcalde Josep Colilles, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà. (La pots escoltar a l’àudio adjunt).

Ubicada a la zona del pantà de Sant Pau, l’estació antiincendis ja està acabada i en cas de necessitat ja se’n podria fer ús. Pot ser molt útil per tota la comarca, segons l’alcalde, “és un lloc estratègic del baix Berguedà i en cas d’incendi pot donar cobertura a molts municipis, amb un temps relativament curt”.

L’obra ha consistit en la construcció d’un dipòsit amb un punt de càrrega elevat per a helicòpters , i un moll de càrrega per a camions de bombers, on hi podran omplir diversos vehicles.

Es va licitar per un cost de 174.000 euros i ha estat subvencionada al 100%, gràcies a un ajut del FEDER i un altre ajut de la Diputació de Barcelona.

 

 

estació antiicendis Incendis Pantà Sant Pau

Estic amb tu

Comentaris