Les 36 escoles Vedruna de Catalunya, també la de Berga, celebren els 190 anys

La Congregació Vedruna ha fet, aquest 26 de febrer, 190 anys de la seva fundació. Per això, les 36 escoles Vedruna de Catalunya, també la de Berga, ho han celebrat aquest divendres, amb diferents propostes artístiques. Per exemple, l’escola Vedruna Berga​ ha treballat en una auca en què els alumnes han pogut recrear, completar i construir, a partir de 36 estrofes, amb un text que ha reproduït el dibuixant Valentí Gubianas​.

L’auditori de L’Atlàntida de Vic ha acollit aquest vespre l’acte de celebració, a partir de diverses dinàmiques. La més vistosa ha estat l’auca del 190è aniversari​ que han dibuixat tots els nens de les escoles a partir d’unes pautes comunes. També s’ha utilitzat la cançó commemorativa que ha elaborat el grup osonenc de música jove Est/Oest. Tots aquests elements de treball escolar s’han completat amb un tercer eix creatiu i multidisciplinar a partir dels colors.

En l’acte s’ha posat en comú tot aquest treball per iniciar la celebració dels 190 anys i s’explicar quina ha estat la presència educativa d’aquesta congregació al llarg de gairebé dos segles. També s’ha mostrat com educa l’escola Vedruna actual i s’ha presentat el treball de renovació que s’ha fet en els últims anys.

En la celebració hi han assistit representants dels laics i germanes vedrunes, la presidenta de Coordinadora de les Escoles Vedruna,​ Montserrat​​Espinalt​; la consellera d’Ensenyament, ​Meritxell Ruiz​; l’alcaldessa de Vic, ​Anna Erra​; i el secretari general de la Fundació Escola Cristina de Catalunya, ​Enric Puig​.

Entre les activitats previstes pels 190 anys de la fundació de les Vedruna hi ha també l’edició d’un llibre commemoratiu, ​el qual inclou una reflexió educativa i un repàs als claustres dels actuals 36 centres educatius que hi ha al país.

 

X