La jornada de seguretat viària Conductàlia aplegarà 350 alumnes de 4t d’ESO a Berga

Berga acollirà la segona edició de Conductàlia. Una jornada de seguretat viària organitzada pel Montepio de Conductors que es farà dimecres, 9 de març, al Teatre Municipal de la ciutat.

Hi participaran 350 alumnes de 4t d’ESO dels 7 centres de la comarca. Nois i noies a qui es vol conscienciar sobre la importància de tenir cura en matèria de seguretat viària. A més, Conductàlia recrearà noves situacions d’emergència en què es simularan situacions límit amb la voluntat de generar un impacte positiu entre els alumnes.

Escenificació d’un accident

Conductàlia arrencarà amb una escenificació d’un accident al teatre amb la participació del SEM, els Bombers i els Mossos d’Esquadra. Els alumnes veuran què passa en els darrers instants de vida d’una persona accidentada i com es comunica el sinistre als pares.

El director del Montepio de Conductors, Estanis Triviño, ha destacat “la gran col·laboració de totes les entitats i cossos de seguretat que col·laboren amb Conductàlia” i ha explicat que “és més necessari que mai seguir fent pedagogia per conscienciar els joves, que seran futurs conductors”.

Conductàlia seguirà amb breus ponències de víctimes d’accidents de trànsit i cossos de seguretat, mèdics i judicials. Després, els assistents es traslladaran a la plaça Sant Pere on assistiran a un simulacre d’accident amb moto, una gran posada en escena per visualitzar els perills i les conseqüències de la conducció, i que compta amb la col·laboració de l’Agrupació Teatral La Farsa.

Concurs de vídeo

L’altra gran novetat d’aquesta segona edició fa referència al premi del 1r ConcursConductàlia. Els alumnes han enviat vídeos curts de dos minuts amb la seguretat viària i els accidents com a temàtica. L’elaboració dels vídeos ha permès treballar durant més setmanes tots els conceptes al voltant de la seguretat viària en una iniciativa que es consolidarà els propers anys. Dimecres es donarà a conèixer el vídeo guanyador. El centre premiat rebrà un val de 300 euros i els alumnes autors del vídeo obtindran un val de 100 euros cadascun per a comprar roba esportiva, forfaits per al Port del Compte i el carnet Montepio Jove.

Agents implicats

La jornada compta amb la implicació i la col·laboració d’un gran nombre d’entitats i persones: Ajuntament de Berga, Servei Català de Trànsit, Protecció Civil, Policia Local de Berga, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM Berga, Institut Guttmann, Stop Accidentes…

 

FOTO: Presentació de la segona edició de Conductàlia a Berga, ahir dijous. / CATPRESS

 

X