Els Castellers de Berga actuaran a Grècia aquest estiu

Els Castellers de Berga viatjaran a Grècia el proper mes d’agost, per actuar a diferents localitats gregues. Es tracta d’una de les activitats estrella d’aquest 2016 de la colla berguedana, que va iniciar temporada el passat 20 de març a Gironella, per la Fira de Sant Josep, on van descarregar un 3 de 7, un 4 de 7, i un 5 de 6, així com també pilars de 4 i un pilar de 5.

La colla berguedana ha estat convidada per l’Associació Cultural Aenianes, d’Ypati, la qual també té contacte amb el Casal d’Europa del Berguedà. Ypati fou coneguda com a Neopàtria, on van arribar les tropes almogàvers dels catalans el segle XIV.

Els Castellers de Berga seran ambaixadors de la cultura catalana a Grècia. La primera actuació serà a Atenes el dijous 11 d’agost, i també alçaran castells a Tebes i a Ypati.

Quan falten més de quatre mesos pel viatge, ja són 70 els membres dels Castellers de Berga que han confirmat l’assistència, i es preveu que més endavant s’hi vagin sumant nous castellers. L’aventura grega serà compartida amb els Castellers del Poble Sec.

Activitats per pagar part del viatge

Per finançar una part de la despesa que suposa el viatge, la colla ha programat tot un seguit d’activitats. Per una banda, n’hi ha de caire intern que ja s’han engegat, com els berenars a l’assaig o el concurs de dissenys de samarretes, les quals es vendran en parades que muntaran a les actuacions. I per altra banda, hi ha actes oberts a la ciutadania, com per exemple La Paradeta.

La Paradeta

La Paradeta és un mercat d’artesania que es farà aquest proper cap de setmana, el dissabte 2 i el diumenge 3 d’abril al local dels Castellers de Berga: el Cine Catalunya de Berga (carrer Major). Aquesta fira acollirà diverses parades d’artesans; un vermut, a càrrec de Vermuts Miró; l’exposició ‘Creant, sentint, vivint’, de Josep Badia; i un taller de circ en família, amb la col·laboració de La Crica.

FOTO: Castell dels Castellers de Berga a Gironella, per la Fira de Sant Josep / AUTOR: Josep Pont i Roca