21 entitats d’àmbit social mostren la seva activitat aquest dissabte a Berga

La Fira d’Entitats Socials i de Cooperació aplegarà aquest dissabte a Berga 21 entitats d’àmbit social. De les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, al passeig de la Indústria de Berga, exposaran l’activitat que fan, donaran informació i organitzaran propostes: tastets de llengua solidaris, taller infantil ‘Menjar fruita és divertit’, taller de pintura de figures de Patum, tastets de menjar de diferents països, donació de llibres i intercanvi gastronòmic, pastissos casolans, analítiques de glucosa, ‘El joc de la República Catalana’, i ‘Buscar refugi al 2016′, entre d’altres activitats. Aquestes es faran durant tot el matí.

I també n’hi haurà de puntuals: rehabilitació amb el Coixí del Cor amb la fisioterapeuta Montserrat Noguera (de 3/4 d’11 a les 11); animació infantil amb Mimulus, que és un grup que canten cançons sense sexisme i a més, els diners que cobren com a grup els reverteixen a projectes socials (d’1/4 de 12 a 2/4 d’1); joc de boccia (de 2/4 de 12 a la 1); i actuació del grup musical Djeclan, de Costa d’Ivori (de 3/4 d’1 a 2/4 de 2).

La fira és “una bona oportunitat per donar-nos a conèixer i explicar què fem”, han coincidit a destacar algunes de les participants, que han valorat molt positivament aquesta fira (que enguany arriba a la setena edició) i la resposta que té per part de la ciutadania. Ho han explicat en una tertúlia especial a Ràdio Berga Teersa Nyssen, de l’ANC de Berga; Aurora Fernández, de Ginkgo; i Dolors Tous, del Banc del Temps. (La pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

Les entitats participants

A la fira hi participen: Càritas, Creu Roja, Mans per l’Acció Solidària, Mans Unides, Asfam, Grup Horitzó, Protectora d’Animals, Ginkgo, ANC, Òmnium Cultural, Voluntariat per la Llengua, Fundació Nous Catalans, Comunitat Islàmica de Berga, Associació Islàmica de Gironella, Fòrum de Vida Independent, Banc del Temps , Associació de Diabetis, Activament Berguedà, Alcohòlics Anònims, Taller Coloma i Cine Entitats.

Vídeos de 7 entitats

A la fira, a banda de les carpes de cadascuna d’aquestes entitats, n’hi haurà una on es projectaran vídeos de 7 entitats. Una proposta anomenada ‘Entitats en viu’, on per exemple es podrà veure un reportatge de persones de Fòrum de Vida Independent, l’activitat de Creu Roja, i d’Òmnium, entre d’altres.

 

X