Posen repel·lents i atraients a la carretera de Casserres per evitar accidents causats per senglars

La Diputació mou fitxa per reduir o evitar els accidents causats per porcs senglars a la carretera que uneix Gironella i Casserres, on en els últims temps se n’han produït bastants, especialment al tram entre Cal Sargantana i Cal Barbats. El territori demanava solucions i la Diputació hi està actuant. A banda de reforçar la senyalització, la mesura que s’ha pres és aplicar repel·lents i atraients per tal que els senglars passin pel pas de fauna i no envaeixin la carretera. Segons ha concretat l’alcalde de Casserres, Josep Colillas, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà “són dos productes: un pinso no tòxic que es posa en punts estratègics perquè l’olor faci allunyar al porc i reconduir-lo al pas de fauna, on s’hi posa un altre producte que l’atrau amb l’objectiu que passi per on ha de passar i no envaeixi la via”. D’aquesta actuació se n’encarrega l’empresa berguedana Veterberga.

L’alcalde ha aplaudit la intervenció de la Diputació “tal com es va comprometre hi està treballant i la mesura sembla que funciona”. A més, Colillas confia que “es posin més senyals verticals al tram més perillós”, que és entre Cal Sargantana i Cal Barbats”, ha dit.

Amb aquestes accions, d’entrada es descarta posar tanques, ja que, segons argumenta l’alcalde de Casserres, “és un projecte costós i la seva eficiència no està garantida perquè els senglars podrien saltar a la carretera i quedar atrapats sense poder-ne sortir, amb la qual cosa encara augmenta el risc d’accident. Amb l’afegit que tenim molts camins que duen a masies i que no es poden tancar”. Per això s’han buscat solucions alternatives.