Gironella acull dissabte l’acte de proclamació de la pubilla i l’hereu de la Catalunya central

Uns 25 candidats i candidates a pubilla, hereu, dames i fadrins s’aplegaran aquest dissabte, 14 de maig, a Gironella. La vila acollirà un dels certamens més destacats del pubillatge a Catalunya: la proclamació de la pubilla i l’hereu de la Catalunya central.

Dissabte el matí els candidats als títols faran els examens a la Llar d’Avis, i un jurat format per 30 persones valoraran les proves: una d’escrita de cultura general i una altra d’oral. Al migdia, 80 persones dinaran a l’Església Vella mentre el jurat pren nota del comportament i el protocol a taula. I a la tarda es farà l’acte de proclamació.

A les 6, a les Roques del Pont Vell, es donaran a conèixer els nous representants del món del pubillatge a la Catalunya central, així com també es farà el comiat als fins ara representats de les comarques centrals. Un cop feta la proclamació, al vespre, sopar de gala al Local del Blat i festa final.

A l’acte d’aquest dissabte a Gironella hi assistiran, a més dels que opten al títol, pubilles i hereus de tot Catalunya, arribant a més de 300 representants, segons ha dit el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall.

El regidor de Cultura s’ha mostrat satisfet de poder acollir aquest acte “que referma que a dia d’avui hi ha un nombrós públic jove que manté aquesta tradició i que l’Ajuntament de Gironella contribueixi a mantenir viva aquesta tradició al municipi”, ha dit.

 

X