Els agents locals de Gironella van tancar el 2015 amb més de 2.200 actuacions

L’Ajuntament de Gironella ha publicat per primera vegada la memòria d’actuacions dels agents locals. El cos està format per tres agents i al llarg del 2015 han dut a terme 2.247 actuacions. D’aquestes, 47 van ser de seguretat ciutadana, 521 de trànsit i mobilitat, 17 de civisme, 13 incidència a la via pública i 21 serveis extraordinaris. A més, es van activar 14 emergències i es van respondre 50 sol·licituds d’informació.  També es van tramitar 1.066 denúncies per ordenança municipal, 2 per al servei català de trànsit i es van efectuar 70 inspeccions per fer complir ordenances, es van fer 25 informes, 50 gestions de policia administrativa o es van retirar 2 vehicles de la via pública per a residus urbans.

El consistori gironellenc ha publicat la memòria amb l’objectiu de ressaltar la feina dels agents locals, segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà. A més, també és un compromís més de transparència en la gestió municipal, afegeix.

Des del cos d’agents reconeixen que tot i que bona part dels ciutadans relacionen la seva feina amb la planificació i l’operativa d’esdeveniments importants al municipi com la Cavalcada de Reis, Carnestoltes, fires, curses, la Festa Major, l’Onze de Setembre; o la regulació del trànsit i la mobilitat, actualment s’ha incrementat el temps de vigilància arreu del municipi a conseqüència de la demanda creixent de diferents associacions de veïns.

L’alcalde de Gironella, David Font, destaca que el servei prestat pels agents és semblant al que ofereixen altres agents municipals de poblacions veïnes. En aquest sentit, posa de relleu les més de 348 notificacions que els agents locals han entregat als veïns o les actuacions portades a terme en col·laboració amb el servei d’Assistència social i el Jutjat.

 

X