Els Castellers de Berga igualen la seva millor diada amb els castells descarregats als Quatre Fuets

Els Castellers de Berga posen bona nota a la Diada dels Quatre Fuets d’aquest 2016, que es va celebrar dissabte a la tarda i no diumenge com altres anys, per no coincidir amb altres actes programats a Berga.

A les 5 de tarda d’aquest dissabte 21 de maig entraven a la plaça de Sant Pere els pilars caminant de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Berga. Eren les colles convidades. En quatre anys, a la Diada dels Quatre Fuets hi han actuat bona part de les millors colles del país: Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i les dues d’enguany: Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i Castellers de la Vila de Gràcia.

Els Castellers de Berga van igualar la millor diada que han fet mai fins ara en quant a castells: van descarregar el 4 de 7 amb agulla en primera ronda, seguit del 5 de 7 (el primer de la temporada) i el 7 de 7 per tancar (també el primer de l’any). Aquest és el límit actual dels Castellers de Berga. Són els tres castells de dificultat tècnica que tenen en cartera per consolidar-los, i dissabte els van fer, i bé. Ara, el repte és fer un pas més, amb el 2 de 7 o el 4 de 8.

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar el 2 de 8 amb folre com a millor castell, i també van descarregar el 4 de 8 i el 3 de 8. També va descarregar el 2 de 8 folrat la Jove de Tarragona, juntament amb el 4 de 8 amb el pilar, i el 3 de 8. Les dues colles van desplaçar un bon número de camises a la icònica Plaça de Sant Pere. Tant Gràcia com la Jove van descarregar el pilar de 6, setn la primera vegada que es veien dos pilars de 6 a la Plaça de Sant Pere.

La festa va continuar a la Plaça del Forn, on uns 500 castellers van sopar i ballar a la música de punxadiscos.

FOTO: Un dels castells que van descarregar els Castellers de Berga dissabte / AUTORA: Queralt Lu Bautista. Pots veure més fotografies en aquests enllaços. Fotos de Queralt Lu Bautista, d‘Ainoa Morales i de Josep Pont i Roca

 

 

X